Ordføreren risikerer å bli overkjørt

Mange vil ha den nye togstasjonen nærmere sentrum. Både Kransen området og Basarbygningen er kastet inn i debatten.

Mange vil ha den nye togstasjonen nærmere sentrum. Både Kransen området og Basarbygningen er kastet inn i debatten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg skjønner ikke at Høyre kan være så hårsåre i denne saken. Men nå tror jeg vi får flertall for en ny utredning. Dette fremholder varaordfører Erlend Wiborg (Frp).

DEL

Sammen med Rødts Eirik Tveiten har han tatt til orde for å få utredet en ny stasjon ved Basarbygningen.

Dette har ordfører Tage Pettersen vært lunken til. Han har i stedet nå pekt på Kransen området som en mulig plassering.
Men nå er det klart at både Ap og SV snuser på forslaget fra de to fløypartiene.

– Fra SVs side kan vi være med på grunnundersøkelser for å se om det mulig med en stasjon i bakken ved Basarbygningen, sier May Hansen. – Men samtidig er vi opptatt av å ha en god dialog med Jernbaneverket og vi vil ikke være med på forslag som kan forsinke prosessen med å få dobbeltsporet gjennom Moss, påpeker hun.

På gløtt

Og så i Moss Ap holder man døren på gløtt for å se på en mulig togstasjon under torget ved Basarbygningen. – Dette er jo en spennende tanke, poengterer gruppeleder Tomas Colin Archer.

– Derfor kan vi være med på en slik utredning under forutsetning av at vi ikke utsetter den videre fremdriften for en ny jernbanetrasé under byen, presiserer han.

Nå har også 13 tunge næringslivsaktører tatt til orde for at en ny togstasjon må plasseres så nær bykjernen som mulig. Det tar varaordfører Erlend Wiborg til inntekt for sitt forslag. Brevet fra Høgh Eiendom er også undertegnet av DNB, Moss Handelsstands forening, Storebrand (Amfi) og Nitos – for å nevne noen.

– En stasjon i bakken ved Basarbygningen imøtekommer alle de ønskene næringslivet har, sier Erlend Wiborg. Jeg har stor tro på at vi får flertall for en utredning.

– Du er blitt kritisert for angripe ordføreren?

– Høyre kan ikke være så hårsåre. Det må være lov å si klart ifra hva man mener, avslutter Wiborg.
 

Artikkeltags