Overgrepssiktet fikk fire nye uker i varetekt

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I forrige uke ble den overgrepssiktede mannen fra nordre bydel i Moss varetektsfengslet for fire nye uker.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det bekrefter krimsjef i Østfold politidistrikt, Geir Kristiansen, overfor Moss Avis.

Lørdag 16. juni pågrep politiet i Moss en mann i nordre bydel, som nå er siktet for å ha utsatt flere barn for seksuelle handlinger. Pågripelsen kom etter at det ble sendt inn en bekymringsmelding på mannen fra Åvangen skole.

De første bekymringene ble nevnt allerede høsten 2011 fra barnevernet på grunn av aktiviteten i huset til den nå siktede mannen, fordi mange barn oppholdt seg der etter skoletid. Barna skal være mellom 8 og 14 år og mannen bor i nærheten av Åvangen skole.

Bakgrunn: Barn utsatt for seksuelle handlinger i Moss

Stort omfang

Nå er det i alt seks barn som har vært inne til dommeravhør på Barnehuset i Oslo. Kristiansen sier at de fortsatt venter på at flere barn skal inn til avhør.
- Vi har jobbet mye med denne saken og prøver å kartlegge situasjonen via barn som har vært der, eller foreldrene til disse barna. Det er ut ifra den informasjonen vi får der, at vi velger å sende noen til barneavhør, sier Kristiansen.

Les også: Én pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot skolebarn

- Ikke ødelagt noe

Tidligere denne måneden kunne Dagbladet fortelle at det er lang kø på de ulike Barnehusene i Norge. Ifølge norsk lov skal barn som har blitt utsatt for eller vært vitne til vold eller seksuelle overgrep, bli avhørt i dommeravhør så fort som mulig, og senest innen 14 dager, skriver avisen. Men i dag er det minimum 90 dager ventetid. 

Geir Kristiansen mener derimot at det ikke har ødelagt noe for denne saken.
- Vi har hatt flere barn inne til dommeravhør og saken utvikler seg hele tiden, slik at det er derfor vi fortsatt har noen som skal inn. Hittil har det i alle fall fungert bra og jeg mener at det ikke har ødelagt noe at vi ikke har hatt alle vi ønsker inne enda, sier Kristiansen.

Artikkeltags