På speed-date med næringslivet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når over 700 15-åringer skal på date med 27 virksomheter sier det seg selv at det fort kan bli trangt om plassen.

DEL

Tirsdag var da også Samfunnssalen i Moss rådhus preget av et lettere energirikt kaos. Stemningen var upåklagelig i dette dagsarrangementet som startet kl. 09.00 og hvor elevgruppene ble byttet ut for hver hele time.

Lærer eller veterinær

Men hva skal man egentlig bli når man går i 10. klasse, og har mange års skolegang foran seg før man starter på en yrkeskarriere?
-    Jeg kan tenke meg å bli lærer eller veterinær eller kanskje gå inn i Forsvaret, sa Yun Victoria Imislund, men det var på standen til Lantmännen eller Mølla som det heter på folkemunne, at Moss traff henne og flere andre ungdommer.
-     Det er både viktig og nyttig å se seg litt rundt, mente de, og som nok ikke helt visste hva Lantmännen egentlig drev og hva slags kompetanse den bedriften kan trenge.
-    Hos oss trenger vi folk med teknisk utdannelse. Ingeniører er så absolutt velkomne, lokket fabrikksjef Bent Solbakken med.

Pilotprosjekt

Tirsdagens speed-dating var arrangert av NHO Østfold i samarbeid med Partnerskap for karriereveiledning i Mosseregionen.
-    For oss har dette vært et veldig spennende pilotprosjekt. Stemningen er god og folk snakker jo virkelig med hverandre, oppsummerte NHOs Elena Rosnes og Marianne Thorvaldsen fra Partnerskap for karriereveiledning.
-    Dette her er med å starte en prosess. De unge kan planlegge, men de må vite at de må gjennomføre videregående for å kunne bli akkurat det de har lyst til, sier Marianne Thorvaldsen.
Speed-datingen handlet også om å knytte bånd. Bedriftene fikk vise seg fram og kanskje gi de unge et minne om at det etter endt utdanning i Oslo eller en annen storby, også finnes et arbeidsmarked i Moss.
 

Artikkeltags