På tur med Jeløyspeiderne til de tre høyeste toppene

 Hver fjelltopp hadde sin egen post med aktiviteter. Her prøver Ingrid Leines (fra v.), Mia Moe-Karlsson og Stine Engebritsen å kaste en trebit nærmest mulig kjelen på Rødsåsen.

Hver fjelltopp hadde sin egen post med aktiviteter. Her prøver Ingrid Leines (fra v.), Mia Moe-Karlsson og Stine Engebritsen å kaste en trebit nærmest mulig kjelen på Rødsåsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ut i skog og mark. Det er målet for årets «Trefjellstur» i regi av Jeløyspeiderne.

DEL

Trefjellsturen har blitt begynt å bli en tradisjon på Jeløy. Dette er fjerde året på rad det arrangeres. Selve turen går ut på å bestige de tre høyeste toppene på øya i løpet av en helg; Rødsåsen (70 m.o.h.), Bjørnåsen (139 m.o.h.) og Rambergåsen (140 m.o.h.).

Fornøyd

Andre Børnes er leder for de lokale speidernes såkalte bevergruppe, for anledningen stasjonært på Rødsåsen.

Han er fornøyd med årets arrangement, og stolt over det gode oppmøtet.

– Det har gått veldig bra så langt, sier han til Moss Avis. Allerede på den første dagen har det kommet mange.

– Det er i hvert fall 200 personer som er ute og går i år. Det gode været har nok hatt noe å si på oppmøtet, sier han.

Naturopplevelse

Målet med arrangementet er ifølge Børnes å få folk ut i naturen.

– Dette er vårt bidrag til lokalmiljøet. Det er en god mulighet for å bli kjent med området på, for de som nettopp har flyttet til Moss. Jeg kjenner til og med mange som har bodd i Moss lenge, men aldri har vært her før, sier han.

De som klarer å bestige alle de tre toppene for tildelt en bronsjepins. Ved hver post er det også grilling og diverse aktiviteter.

Vises frem

Ifølge Peik Næsje, troppsleder for 1. Jeløy speidergruppe, er det godt over 60 speidere som hjelper til. Til sammen teller gruppen opp mot 100 medlemmer. Det gjør de til den største speidergruppen i lokalområdet. Det er også høyt antall på landsbasis.

– Vi holder oss som regel for oss selv inne i skogen og ute av syne. Dette er vår måte å vise oss frem på, forteller Næsje.

Politisk støtte

I anledning Trefjellsturen ble det invitert lokale politikere til å høre om speidergruppens status og planer for fremtiden. De eneste som takket ja til invitasjonen var Tage Pettersen (H) og Steinar Hagen (SV). Sistnevnte har selv tilbrakt flere år som speider, og mener det er bra for lokalmiljøet at de eksisterer.

– Jeg har selv alltid vært interessert i frivillig arbeid og har en sterk tilknytning til speiderne. Det er veldig viktig å ha de her, sier han.

Artikkeltags