Peterson-ansatte med lønnskrav på flere millioner

Peterson Paper AS betalte en million kroner i måneden i husleie til Høegh Eiendom for å være på fabrikkområdet.

Peterson Paper AS betalte en million kroner i måneden i husleie til Høegh Eiendom for å være på fabrikkområdet. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Opp mot femti tidligere ansatte hos Peterson Paper har fått nye jobber. Men de ansattes samlede lønnskrav er ennå ikke klarlagt.

DEL

Under skiftesamlingen i Moss tingrett fredag redegjorde bostyrer Tom Hugo Ottesen for de ansattes foreløpige lønnskrav. Det beløper seg til 4,5 millioner kroner.


– Men dette kravet kommer til å øke betydelig, fremholdt Ottesen. Det er tillitsvalgt for de ansatte, Bjørn Arild Hansen, helt enig i.

– Det er realistisk å regne med en klar økning av denne summen. Men dette er et omfattende regnestykke fordi folk har forskjellig oppsigelsestid. Den varierer fra en til seks måneder.

– I tillegg kommer beregning av feriepenger. Dessuten spørs det hvor raskt folk får ny jobb igjen. Nå har nemlig opp mot femti tidligere ansatte fått nye jobber. Noen av disse er vikariater, men det er likevel positivt at folk får arbeid, påpeker Bjørn Arild Hansen.

Han forteller at fagforeningen nå bistår folk som forsøker å skaffe seg nytt arbeid. Men at de ansatte savner mer hjelp fra både Peterson-konsernet og Moss kommune på dette området.

– Under nedbemanningen i 2006 fikk vi profesjonell bistand av konsulentfirmaet Din Utvikling. Det omfattet alt fra å søke etter ledige stillinger på nettet til å skrive søknader og få innføring i hvordan man opptrer på intervjuer. Du kan godt si at det er en del her hos oss som ikke har skrevet en jobbsøknad eller vært til et intervju på en god stund.

– Mange har jo vært her på fabrikken i årevis. Jeg vet at de ansatte ved Follum fabrikker fikk hjelp til å få seg nytt arbeid av både kommunen og NAV. Ordfører Tage Pettersen var raskt ute og lovet oss hjelp, men siden har vi ikke sett mye til denne bistanden.

– Hvordan ser du på mulighetene for å få inn penger til boet ved salg av varelageret?
– Det er jo en del ferdige produkter på lager. De tror jeg man kan få inn en del midler på å selge unna. Imidlertid bør man nok ha litt is i magen og ikke hoppe på det første tilbudet, sier Hansen.

Maskiner og inventar har Høegh Eiendom AS kjøpt. Selskapet eide fra før av grunnen og bygningene på fabrikkområdet. Peterson Paper AS betalte en million i husleie per måned til eiendomsselskapet.

Artikkeltags