Gå til sidens hovedinnhold

Piratpartiet har fått fylkeslag i Østfold

Artikkelen er over 8 år gammel

Piratpartiet er Norges nyeste politiske parti og ble formelt godkjent som parti den 25. Januar i år etter en støttekampanje som resulterte i over 5000 signaturer for etablering av partiet.

I forrige uke ble det avholdt stiftelsesmøte for Østfold Piratparti, et fylkeslag av Piratpartiet i Norge.

- Nå er vi klare for stortingsvalg og vil stille med lister i alle landets fylker, deriblant Østfold, sier Michael A Lundsveen, ny valgt fylkeskaptein i Østfold Piratparti.

Til fylkesstyret ble det valgt syv ildsjeler blant medlemmene i Østfold. Styret består av Michael A. Lundsveen som er fylkeskaptein, og leder for fylkeslaget Torbjørn Jørgensen, som er styrmann og nestleder for fylkeslaget.

Fri fildeling

Piratpartiet er et digital-teknologisk parti med kjernesaker som demokrati, sterkere personvern, innsyn i offentlig sektor, frihet fra overvåkning og sensur, og fri ikke-kommersiell fildeling.

- Partiet vil ha et sterkt fokus på digital og teknologisk utvikling, men vi vil også ha politikk innenfor alle områder av samfunnet vårt. Vi fokuserer mye på demokratisering av samfunnet, og vi vil gå foran som et eksempel. Derfor blir både vår kjernepolitikk og vår breddepolitikk bestemt av våre medlemmer direkte. Alle medlemmer i Piratpartiet har mulighet til å legge til nye politiske fokuspunkter, og dette vil bli stemt over av alle medlemmer i partiet, og ikke bare medlemmer med tillitsverv. Dette er direkte demokrati i praksis, forteller Lundsveen.

Søsterpartier i flere land

Piratpartiet ble startet i Sverige, og Østfold Piratparti er en del av piratbevegelsen internasjonalt. Det er søsterpartier, blant annet i Danmark, Tyskland, Storbritannia og USA. 

Piratbevegelsen blir ofte omtalt som Internetts politiske arm.