Plantegninger på museum i Melløsparken klare til våren

– Jeg tror folk får et bedre grunnlag for å vurdere plasseringen av Rabekk og låven i parken når reguleringsplanen og tegningene er ferdige i løpet av våren, sier Olav Dalåsen i Moss kommunale eiendomsselskap.

– Jeg tror folk får et bedre grunnlag for å vurdere plasseringen av Rabekk og låven i parken når reguleringsplanen og tegningene er ferdige i løpet av våren, sier Olav Dalåsen i Moss kommunale eiendomsselskap. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Alby har vært vurdert som et sted for gjenoppbyggingen av Rabekk. Men hvis det ikke blir Melløsparken, finnes det ingen plan B.

DEL

Den siste alternative plasseringen av Rabekk gården og låven har vært på Alby.
Men denne lokaliseringen havnet i skuffen da alternativet med Melløsparken kom på bordet.

Etter at Moss Avis presenterte planene for en gjenoppbygging av Rabekk museum og låven i Melløsparken, har det kommet en rekke protester.

Det er først og fremst foreldrene til ungene i Hundremeterskogen barnehage i parken som reagerer kraftig.
Men også naboer og brukere av parken har varslet kamp mot denne plasseringen.

Les også: Trå varsomt med parkene

Protester

Til avisen fremholder ordfører Paul-Erik Krogsvold at politikerne vil lytte til protestene og at lokaliseringen ennå ikke er avgjort.
Men han bekrefter også at de folkevalgte ikke har noe annet alternativ for en plassering av museet hvis man vender tommelen ned for Melløsparken.

Det samme sier daglig leder i Moss kommunale eiendomsselskap, Olav Dalåsen.
– Vi har ingen plan B hvis politikerne sier nei til plasseringen i parken, forklarer han.

– Men hva sier du til de kraftige reaksjonene som nå har kommet til dette forslaget?
– Bystyret har bedt eiendomsselskapet utrede denne lokaliseringen ved å lage en reguleringsplan som viser hvordan dette eventuelt kan la seg gjøre i Melløsparken like sør for søsterhjemmet. Det er denne prosessen vi nå har startet på. Derfor er det jo også naturlig at alle de involverte får anledning til å uttale seg gjennom den høringsrunden vi skal ha.

I løpet av våren

– Når regner du med at denne reguleringsplanen er ferdig?
– I løpet av vårparten antar jeg at vi blir ferdige med denne jobben. Når planen og tegningene er ferdige, så er det jo også lettere å forestille seg hvordan denne blir og om bygningene kan innpasses i parken på en god måte. Det var jo her i sin tid det gamle stabburet sto med den historiske samlingen, påpeker Dalåsen.

Han poengterer at det er fritt fram for interesserte mossinger å komme med gode forslag for en plassering av museet. Tidligere har også Rosnes vært vurdert, men dette ble siden forkastet.

Artikkeltags