Politiet ber huseiere i Moss fjerne snø og is

Tyve huseiere i Moss fikk i går pålegg om å fjerne farlig is og snø. Ordenssjef Ole Friestad ved Moss politistasjon ber også fotgjerne selv være på vakt for farlige situasjoner.

Tyve huseiere i Moss fikk i går pålegg om å fjerne farlig is og snø. Ordenssjef Ole Friestad ved Moss politistasjon ber også fotgjerne selv være på vakt for farlige situasjoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det er risikabelt å være fotgjenger eller bilist i sentrum av Moss akkurat nå. I går fikk en rekke av byens huseiere beskjed om fjerne farlig is og snø.

DEL

Den særdeles kalde og snørike vinteren gjør at en rekke av byens tak er preget av sylspisse istapper og store snømengder. Isen og snøen utgjør nå en bokstavelig talt overhengende fare for at fotgjengere og bilister kan få et ras i hodet. Politiet har fokus på situasjonen og i går fikk 20 nye huseiere beskjed om å fjerne farlig is og snø snarest.

Les også: Rasfare i Moss
Bildegalleri:  Her er det livsfarlig å bevege seg

- Vi har vært ute og gitt pålegg til huseiere og brukere av eiendommer, bekrefter Ole Friestad som er sjef for ordensavdelingen ved politiet i Moss.
 

TIPS ANDRE OM FARLIGE STEDER!
Send inn bilder og advar andre mot farlige tak og istapper! Send ditt bilde på epost til internett@moss-avis.no eller som MMS (mobil-foto) til nummer 1932. Start mobilmeldingen med MATIPS.

Merking ikke nok

De som nå har fått slike pålegg må i første rekke sette opp skilt, av-isere eller andre effekter som markerer rasfaren.
- Dette er for at folk skal se at det er forbundet med fare å bevege seg under disse stedene, forklarer Friestad.
Såkalte av-isere som er stendere plassert på skrå ut fra husveggen, er nå å se på en rekke steder i Moss. Men ordenssjefen understreker at dette ikke er noen langvarig løsning for huseier.
- Dette er kun en midlertidig løsning. Har man fått et pålegg skal snø og is fjernes snarest mulig, sier Friestad.
I løpet av de siste ukene har politiet utstedt rundt 30 pålegg om fjerning av is og snø fra tak som vender ut mot offentlig sted.
- Det går hovedsakelig på snømengde av en sånn type at den kan forårsake skade når den faller ned, forteller ordenssjefen.
En stor andel av påleggene som er utstedt gjelder adresser i sentrum.

Stenger ikke gater

Ifølge Friestad er det foreløpig ikke aktuelt for politiet å stenge av gater eller adresser i Moss på grunn av rasfare. I første omgang vil de følge med på om påleggene blir fulgt opp ved at isen og snøen fjernes.
- De første påleggene er etterkommet, forteller Friestad.
Dersom huseier ikke følger opp kan dette resultere i bøter eller i at politiet selv iverksetter fjerningen på huseiers regning.
Men selv om mange farlige steder nå er markert ber Friestad byens fotgjengere og bilister om ikke å senke skuldrene helt.
- Man må følge med selv, understreker han.
I disse dager betyr det ganske enkelt å se opp.
TIPS ANDRE OM FARLIGE STEDER!
Send inn bilder og advar andre mot farlige tak og istapper! Send ditt bilde på epost til internett@moss-avis.no eller som MMS (mobil-foto) til nummer 1932. Start mobilmeldingen med MATIPS.
 

Artikkeltags