Gå til sidens hovedinnhold

Politiet fryktet sprengladninger i koffert på flyplassen

Artikkelen er over 7 år gammel

En ansatt ved Moss lufthavn Rygge fant fredag kveld en mistenkelig koffert i et kontorbygg og terminalen ble raskt avstengt. Politiet trodde den inneholdet sprengladninger.

Siste: Ifølge operasjonsleder i Østfold, Terje Marstad, har politiet skutt opp kofferten på Moss lufthavn Rygge med vann.

-  Det som har skjedd nå er at Politiets bombegruppe har skutt med vann på kofferten, slik at kofferten åpnet seg, og nå sjekker vi innholdet, sier Marstad.

Ifølge Moss Avis-journalist Kenneth Stensrud er sperringene rundt flyplassen nå åpnet.

- Politiet sier at det er trygt nå, forteller Stensrud.

Fant mistenkelig koffert

Det var en ansatt som fant den mistenkelige kofferten i et kontorbygg nært terminalbygget på Moss lufthavn Rygge.

– Da de åpnet kofferten viste det seg å være ting som ikke hører hjemme på en flyplass, sier Arne Næss, innsatsleder på stedet til Moss Avis fredag kveld før de skøyt opp kofferten.

– Vi har funnet en mistenkelig koffert, som anses å kan være en sprengladning, sa Tom Sandberg, operasjonsleder i Østfold politidistrikt like etterpå.

Ifølge Næss var det en av sjefene på MLR som åpnet kofferten og da varslet politiet.

Innsatslederen forteller videre at politiet ikke vet hvor lenge kofferten har lå der, men at den mest sannsynlig har kommet dit i løpet av det siste døgnet. Det er kun ansatte som har tilgang til bygget, som ligger i tilknytning til terminalen i retning sør.

Næss forteller videre at politiet har sikret seg overvåkningsbilder fra stedet som de skal gå igjennom.

Sperret av

Deler av flyplassen ble evakuert og blokkert, men det var likevel mulig for reisende å komme seg inn i terminalen. Flere av personene som oppholdt seg i nærheten av flyplassen var de som hadde bilene sine i parkeringshuset, men som ikke fikk de ut på grunn av politiets sperringer.

Sprengladning

Ambulanser og brannbiler sto fortsatt i beredskap ved rundkjøringen på avkjøringen fra E6 ved Moss lufthavn Rygge mens aksjonen pågikk.

– Vi har funnet en mistenkelig koffert, som anses å kan være en sprengladning. Bombegruppa fra Oslo er på vei, men noe mer enn det kan jeg ikke si nå, sier Tom Sandberg, operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

Klokken 21.35 kom politiets bombegruppe til flyplassen og begynte sitt arbeid.

Ved midnatt sendte operasjonsleder Terja Marstad ut følgende melding til media:

- Situasjonen på Moss Lufthavn Rygge ble kl 2333 avklart. Det er IKKE sprengstoff i kofferten. Kofferten inneholdt diverse klær og reiseeffekter i tillegg til gjenstander som ved gjennomlysning kunne se ut som en bombe. Det var politiets bombegruppe fra Oslo Politidistrikt som åpnet kofferten og fikk klarlagt innholdet. Politiet har foreløpig ingen formening om hvordan eller hvorfor kofferten havnet der den ble funnet. Politiet har opprettet en sak og har en klar intensjon om å komme til bunns i disse spørsmålene, sier Marstad.

Har du tips, bilder eller video? MA TIPS til 2303 eller internett@moss-avis.no