Politiet gjennomsøkte skolen med narkotikahund

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

20 polititjenestemenn og tre narkotikahunder gjennomsøkte Vestby videregående skole i formiddag. Dette er et ledd i skolens plan mot narkotika.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Så lenge hasjbruk er økende i Follo og foregår på vanlige fester, er det klart at vi må jobbe kontinuelig med problematikken her på skolen, sier rektor Per Hedum og legger til:

Se stort bildegalleri fra politiaksjonen på Vestby videregående skole her

- Hvis vi har mistanke om at noen ruser seg. Da er det full action med en gang og vi kontakter politiet. Elevene sier at de føler seg tryggere når vi viser at vi tar dette på alvor, sier han.

Del på Facebook

Elevene Moss Avis snakket med tror at en slik aksjon gjør at de som driver med rusmisbruk blir redde og de mener også at narkotika er et problem ved skolen.

- Vi har hørt om elever som ruser seg før skoledagen begynner, sier Stine Kvaal, som er førsteårselev ved Vestby videregående skole.

Men de tre jentene som vi var i kontakt med har aldri blitt tilbudt narkotika på skolen.
- Jeg har fått tilbud om narkotika på fester og andre steder, men aldri på skolen, forteller Kvaal.

Fornøyd

John-Erik Veseth som er politioverbetjent ved Follo politistasjon legger ikke skjul på at det er viktig for ungdom at politiet er synlige i kampen mot narkotika.
- Det er viktig at politiet viser seg både skolen og foreldrene er opptatte av at vi tar dette på alvor, sier han.

Veseth synes at aksjonen gikk bra og at det nå gjenstår å ta en evaluering.
- Bakgrunnen for en slik aksjon er mistanke om omsetning og bruk av narkotika. Det er ikke til å legge skjul på det og skolen ønsker å vise at det ikke aksepteres, legger han til.

Moss Avis fulgte aksjonen da politiet gjennomsøkte flere klasserom med narkotikahunder.

Artikkeltags