Politikere er skeptiske til TV-sendinger fra bystyret i Moss

Rødts Eirik Tveiten ( til h.) og Svs Knut Lindelien er uenige om TV- overføringer og lagring av opptak fra bystyrets møter. Budsjettet for web-TV overføringer har sprukket og er nå oppe i over 200.000 kroner.

Rødts Eirik Tveiten ( til h.) og Svs Knut Lindelien er uenige om TV- overføringer og lagring av opptak fra bystyrets møter. Budsjettet for web-TV overføringer har sprukket og er nå oppe i over 200.000 kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Varaordfører Knut Lindelien er redd for at TV-overføring fra bystyret kan kryssklippes og ende opp som politisk komikveld på nettet.

DEL

Han advarte mot dette da formannskapet i sitt siste møte diskuterte overføringer fra bystyremøtene via web-TV til kommunens hjemmesider. Det er en forutsetning at den såkalte streaminglinken skal være åpen for alle medier som ønsker å vise live fra bystyrets møter.

Del på Facebook
 

Videre skal rettighetene til opptakene være åpne for alle innbyggere som vil benytte seg av disse. I tillegg har formannskapet tidligere forutsatt at det skal være mulig å hente enkeltsaker fra arkivet, slik at man slipper å se gjennom et helt bystyremøte.

Les også: Politikerne starter underskrivskampanje

Advarte

Men i det siste møtet i formannskapet gikk varaordfører Knut Lindelien (SV) mot tidligere programerklæringer i denne saken. Han advarte mot at sendingene lagres og gjøres fritt tilgjengelige.

– Vi risikerer at useriøse aktører og tilfeldige bloggere bruker dette materialet som de vil og kryssklipper opptakene for å lage politisk komikveld fra bystyret i Moss. Det er jeg motstander av, poengterter Lindelien overfor Moss Avis.

Men i formannskapet var det flere som ikke delte hans engstelse i denne saken.
– Jeg er for TV-overføringer, slik at innbyggerne kan få et innblikk i hva vi driver med. Vi må ikke la det gode bli det bestes fiende, sa Rødts Eirik Tveiten.

Dyrere

Det synet delte Høyres Tage Pettersen.
– Vi lever ikke i 1930. Den teknologiske utviklingen går kjempefort. For øvrig kan jo hvem som helst stille seg opp i bystyresalen og ta bilder og filme med mobilen sin, påpekte han.

– Husk at det også er mulig å lagre under en direkte sending, fremholdt Erlend Wiborg. – Men dette kan jo også være en fordel. Da vet man hvem som faktisk sa hva til enhver sak, presiserte han.

Han har tidligere kritisert at det tar så lang tid for å kommunen å komme i gang med TV-sendinger etter at tilbudet fra Moss Avis ble forkastet.
Men i møtet ble det bedt om en ekstrabevilgning på 80.000 til dette prosjektet, som nå er beregnet til kroner 205.000 totalt.

Artikkeltags