Politikere i Moss: - Vi har forsømt oss

Eirik Tveiten er sjokkert over de uverdige boforholdene som rusmisbrukere i Fjordveien lever under og mener kommunen har forsømt seg i arbeidet med sosial boligbygging.

Eirik Tveiten er sjokkert over de uverdige boforholdene som rusmisbrukere i Fjordveien lever under og mener kommunen har forsømt seg i arbeidet med sosial boligbygging. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Boforholdene i Fjordveien ryster byens garvede politikere. Nå krever de tiltak og klare svar på hva som har gått galt.

DEL

At beboere i kommunale leiligheter i en bygård i Fjordveien må leve blant rotter, søppel og urinstank sjokkerer flere av byens garvede politikere.
 

Eirik Tveiten er blant de som reagerer sterkt på det Moss Avis har avdekket.
- Dette er helt fryktelig og sånn som dette kan ikke folk bo, sier han til moss-avis.no
 

Rødt-politikeren mener det er et klart behov for å ha kommunale boliger på utsiden av det vanlige markedet.
- Det blir viktig for kommunene å legge en plan for å skaffe seg egne kommunale boliger fremover. Kommunene må bygge selv og ta ansvar for dette. Her har kommunen forsømt seg, nå må man sette i gang, mener Tveiten. 

Se bildegalleri fra boligen her
 

Sindre Westerlund Mork mener det oppfølgingen av beboerne og ikke boligmangel som er den største utfordringen. Venstre-politikeren påpeker at beboere i mange tilfeller kan nekte å ta i mot tilsyn hjemme. Mork mener det bør innarbeides en klausul i utleiekontraktene som gir kommunen og sosialtjenesten rett til å møte leieboeren på hjemmebane.

- Er det hjemmel for det i loven burde det absolutt vært gjort. På den måten får man ikke bare sikret verdiene, men man får også fulgt opp de som bor der før det har gått for langt. Det viktigste er helsesituasjonen og livsituasjonen til den som bor i leiligheten og vi må ta oss tid til å møte dem der de faktisk tilbringer livet sitt og ikke på et kontor, sier han.

- Fikk vondt i magen

Også Høyres Tage Pettersen reagerer kraftig på de uverdige boforholdene som beboere i Fjordveien lever under.
- Artikkelen i Moss Avis er hårreisende og frokosten smakte ikke særlig godt i dag da jeg leste avisen i dag morges. Jeg fikk en klump i magen, røper Pettersen.
 

Han er glad for at Moss kommunale eiendomsselskap er i gang med en oppgradering. Høyre-politikeren mener botilbudet som gis til for eksempel rusmisbrukere må være robust og tåle en røff bruk. Samtidig mener han situasjonen i Fjordveien viser at det er behov for en bedre oppfølging av beboerne.

- Det holder ikke å plassere mennesker i en leilighet, gi dem en nøkkel og si at her skal dere bo. Dette er ofte de svakeste av de svake i kommunen vår. Vi er nødt til å gi dem et respektabelt tilbud og følge dem opp, sier han. 
 

Del på Facebook
 

Krever svar

Kommende tirsdag er det møte i Helse- og sosialutvalget. På bakgrunn av saken i Moss Avis vil Høyre her be om en redegjørelse for hvordan dagens oppfølging fungerer.
- Den er ikke god nok slik den er nå. Vi trenger en forsikring om at administrasjonen tar dette alvorlig og vil gjøre noe for å bedre situasjonen, sier Tage. 

Frp-politiker Erlend Wiborg er også sjokkert over saken som Frits Helmersen fronter i dagens Moss Avis. 

- Jeg synes dette er trist. Her må vi rydde opp, sier han til moss-avis.no

Wiborg sier han nå vil be om mer informasjon i saken fra rådmannen og eiendomsselskapet. 

- Dette er helt uakseptabelt, sier han om bosituasjonen i Fjordveien 13. 

For enkelt å bare bygge

Wiborg påpeker at det er mangel på kommunale boliger i Moss, men tror ikke hele løsningen er å bygge nytt. 

- Det blir for enkelt å bare si bygg, bygg. Vi trenger varierte boliger som ligger spredt utover kommunen, mener han. 

Behovet for kommunale boliger i Moss er stort og mange trenger hjelp fra det offentlige for å komme ut på markedet. Frp-politikeren mener mangelen på boliger kunne vært mindre enn den er nå med andre grep.

- Jeg blir provosert når kommunen oppretter et mottak i Moss som støvsuger markedet for boliger. Disse kunne vært brukt til de som allerede er i Moss og trenger et bosted. Jeg mener man må se på størrelsen av mottaket fremover, sier han.

Les også: Boligmangelen rammer mossedistriktet

Artikkeltags