Politiske reaksjoner på skolebussvei

Tage Pettersen mener det bør utvises skjønn.

Tage Pettersen mener det bør utvises skjønn. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Flere politikere moss-avis.no har snakket med i dag, reagerer på reglene og systemet som gjør at elevene fra Slangsvold må gå over 4 kilometer for å ta bussen til skolen.

DEL

Moss Avis har tidligere skrevet om skoleelevene ved Slangsvold som rammes av et dårlig skolebusstilbud. Elevene må gå 4,1 kilometer langs riksvei 118 på Missingmyr for å ta bussen til skolen. Regelverket sier at veien til skolebussen må være mer enn 6 km for at elevene skal få skyss

Del på Facebook

Reagerer

 - Dette lukter av Fylkestingbyråkrati, sier Høyres ordførerkandidat, Tage Pettersen.

Ordførerkandidaten sier han forstår at "6 km-regelen" må følges, men mener det har liten hensikt å være regelrytter i tilfellet med skoleelevene i Slangsvold.

 - Det må være mulig å utvise skjønn i denne saken, sier han.

Venstres 1. kandidat i Østfold, Per Magnus F. Sandsmark, reagerer også på den lange veien til elevene. Han vil systemet til livs.

Sandmark er kritisk til at skolebussen ikke er tilpasset hverdagen til elevene. Han mener reglene og systemene til Østfold kollektivtrafikk ikke fungerer i praksis.Partiet kommer nå til å ta opp saken i Fylkestinget.

LES: MÅ GÅ FIRE KILOMETER TIL SKOLEBUSSEN

 - Østfold Venstre mener dette går inn i et mønster der Østfold kollektivtrafikk setter sine egne systemer fremfor skolelevenes faktiske behov. En av Venstres hovedsaker dette valget er å tilpasse skoleskyssen til skolen og elevene, slik at det passer med hverdagen deres. 

Hovedparole

Sandmark mener det er på høy tid at elevene i fylket får et verdig skoleskyss-system. 
- Bussen tar ikke hensyn til at elevene faktisk må gå på skolen. Et tilpasset skolebusstilbud som passer elevene vil være en av våre hovedparoler ved Fylkestingvalget, avslutter han.

Del på Facebook

Artikkeltags