Den tidligere førskolelæreren har master i spesialpedagogikk og jobber nå som lærer på Seiersborg Videregående Skole i Fredrikstad.

Og det var gjennom jobben som lærer at ideen om å starte opp en blogg sprang frem.

– I stedet for å lage tradisjonelle oppgaver til elevene laget vi blant annet blogger. Det er på nettet de unge møtes og det er viktig å lære ungdom nettvett, forteller læreren.

HER KAN DU SE FLERE LOKALE BLOGGER

Spenner vidt

Bloggen Petrus og Petrine så dagens lys i mørketiden i januar i fjor.  Petrus er en figur som tar utgangspunkt i sønnen hennes Oscar (2 ½), men som ikke er han.  Selv skriver hun under med Petrine.

- I starten hadde jeg mer variasjon i tema, men nå går det mest i barn. Jeg er nok veldig glad i ord da innleggene mine har et vidt spenn i form og innhold, smiler hun.

I Petrus og Petrines verden er det faglige viktig.

– Siden nyttår har jeg startet opp med fast torsdagstema. Her tar jeg opp ulike problemstillinger, som for eksempel barn og annerkjennelse eller barn og sosialt samspill. Jeg tar også gjerne utgangspunkt i dagsaktuelle tema.

Solid kompetanse

Etter å ha jobbet 18 år i barnehage har hun en solid kompetanse når det kommer til barn og påkledning.

- Jeg opptatt av at barn skal være godt kledd. Det skal være gøy å leke ute og være i bevegelse. På siden min prøver jeg å videreformidle gode løsninger og praktiske klær, forteller Nann Karin.

Barn er i fokus, men Petrine deler også mer kreative krumspring på bloggen. For noen år siden gikk hun på hjemmesidekurs og lekte med ideen om å starte opp en formingsside.

- Men det var før Oscar kom inn i livet mitt, smiler hun.

På bloggsiden presenterer Nann Karin seg som ”en ung, gammel dame som ble mamma sent i livet”.

- Å bli mor i moden alder har vært en gave. Det å kunne dele min glede over å være mor og samtidig kunne bruke min erfaring fra yrkeslivet føles bra, sier hun. 

Les flere artikler i blogg-serien vår:

Lizas bloggverden

Fembarnsmor blogger om hverdagen

Startet med blogg som terapi

Helt hekta på retro