Produserte flagget til Roald Amundsens 100-årsjubileum

 Direktør Ellen Bjerregard ved Oslo Flaggfabrikk «planter flagget» som en illustrasjon av at Rygge-bedriften har produsert det flagget som i dag plantes på Sydpolen. Dermed trekkes linjen direkte tilbake til begivenhetene for 100 år siden, da Roald Amundsen erobret Sydpolen.

Direktør Ellen Bjerregard ved Oslo Flaggfabrikk «planter flagget» som en illustrasjon av at Rygge-bedriften har produsert det flagget som i dag plantes på Sydpolen. Dermed trekkes linjen direkte tilbake til begivenhetene for 100 år siden, da Roald Amundsen erobret Sydpolen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Visste du at det norske flagget som plantes på Sydpolen i dag, er produsert av Oslo Flaggfabrikk, som har base på Bredsand i Rygge?

DEL

I dag, 14. desember, er det som kjent nøyaktig 100 år siden den norske ekspedisjonen, anført av Roald Amundsen, vant kappløpet med Scott og som de aller første nådde Sydpolen.

Jubileet skal markeres på storslått vis. Statsminister Jens Stoltenberg er på plass, og et nytt norsk flagg skal plantes av «Jubileumsekspedisjonen Sørpolen 1911–2011» med deltagerne Vegard Ulvang, Jan-Gunnar Winther, Stein P. Aasheim og Harald Dag Jølle.

Hva kan du om Roald Amundsen? Prøv vår quiz her

Se bildegalleri "Roald Amundsen-jubileet" her

– Alle husker vi bildet av Amundsen og hans menn, som barhodet og andektig betrakter det norske flagget som Roald Amundsen hadde plantet på selve polpunktet. Flagget var produsert av Oslo Flaggfabrikk – eller rettere sagt forløperen Kristiania Flagfabrik, sier Ellen Bjerregaard.

Hun er deleier av og direktør ved Oslo Flaggfabrikk og kan dermed vise til en direkte forbindelse mellom to historiske begivenheter. Og til ære for Moss Avis «planter» hun et stort norsk flagg i bakken utenfor bedriftens nyanlegg på Bredsand.

Det var i 1903 av Søstrene Larsen etablerte Kristiania Flagfabrik. Bedriften som i dag er lokalisert til Rygge, har altså mer enn 100 års «fartstid».

– Vi har feiret stolte norske øyeblikk siden 1903, og Amundsens erobring Sydpolen er definitivt ett av dem. Dermed er det særlig hyggelig at vi er med på i dobbelt forstand bidrar til å sette farge på feiringen av 100-årsjubileet, sier Ellen Bjerregaard.

Quiz og bildegalleri

Prøv vår Roald Amundsen-quiz her

Se bildegalleri "Roald Amundsen-jubileet" her

Les mer om bedriften Oslo Flaggfabrikker  i Moss Avis i morgen.

Artikkeltags