Det sier foreldre og ansatte ved Hundremeterskogen barnehage i Melløsparken. De er opprørte over planene om å gjenoppbygge Rabekk museum og en låve i denne parken.

– Vi fikk sjokk da vi leste om disse planene i Moss Avis. Ingen hadde hørt et pip om at Ættehistorielaget og kommunen vil gjenoppbygge Rabekk gård og låven i Melløsparken.

Les også: Rygge museum sier nei takk

– Men det er jo tragisk at man angriper byens mest brukte park til dette formålet. I Høydaområdet skjer det en voldsom utbygging. Derfor må slike grønne lunger bevares og ikke bebygges.

Brukes hele tiden

– Melløsparken er i bruk fra morgen til kveld. Ungene i barnehagen og elever på skolene i området bruker den på dagtid. Om ettermiddagen og kvelden kommer folk som lufter hundene sine og gjenger som spiller fotball.

– Derfor må man heller ikke spise av denne parken. Det må jo være andre steder Rabekk gården og låven kan plasseres.

Les også: Ser grundig etter ny Rabekk-tomt

– Fra vår side er det også underlig at kommunen først kaster bort penger på en reguleringsplan for å plassere disse bygningene. Aller først burde man vel hørt med brukerne av parken, barnehagen og naboene om dette er greit.

– Vi lurer også på hvor atkomstveien til museet eventuelt skal plasseres. I tillegg vil jo dette kreve en del parkeringsplasser, som også vil bidra til å ødelegge parken.

Les også: Trå varsomt med parkene

Naboene mot

– Personlig bor jeg også i dette området og jeg har snakket med flere som er mot denne utbyggingen. Kommunen burde finne et annet sted til museet og låven, sier Ellen Andersen.

– Ja, og så etterlyser vi mer informasjon om disse planene, sier Anette Kristiansen, som er leder for samarbeidsutvalget i Hundremeterskogen barnehage.
 
– Mange reagerer på fremgangsmåten i denne saken.
– Vi har ikke hørte et pip før saken kommer opp i bystyret og siden blir omtalt i Moss Avis.

– Nå håper vi at det blir en reell debatt om denne gjenoppbyggingen. I den sammenheng må foreldre og ansatte i barnehagen høres. I tillegg må politikerne også lytte til naboene og brukerne av parken, understreker Anette Kristiansen.

– Hele denne parken er i bruk fra morgen til kveld. Derfor bør museet plasseres et annet sted.

Les også: Har store planer om de får tomten gratis