- Prøver å vri seg unna løftet om å redusere eiendomsskatten

Øivind Tandberg-Hanssen er oppgitt over Høyre og Venstre.

Øivind Tandberg-Hanssen er oppgitt over Høyre og Venstre. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

SVs Øivind Tandberg-Hanssen mener at Høyre forsøker å vri seg unna valgløftene ved å skylde på den tidligere flertallskoalisjonen.

DEL

Han mener påtroppende ordfører Tage Pettersen skyter langt over mål med sine uttalelser om at det er vanskelig å gjøre noe med neste års budsjett på grunn av politiske føringer til rådmannen.

– Dette er jo bare tull og det vet Pettersen godt. Rådmannen legger fram et selvstendig budsjett.
– Deretter starter arbeidet med de politiske prioriteringene i budsjettet. Slik har det alltid vært og slik blir det i år også, påpeker Tandberg-Hanssen.

Del på Facebook

– Derfor blir det bare patetisk når Pettersen går ut i avisen og sier at de ikke kan gjøre noe med neste års budsjett. Saken er at han fossror for å slippe unna valgløftet om lettelser i eiendomsskatten. Han har nok oppdaget at dette løftet ikke er så enkelt å innfri likevel.

Tøv

Særlig bedre er heller ikke uttalelsene fra Venstres Sindre Westerlund Mork. I samarbeidserklæringen lover de borgerlige lettelser i eiendomsskatten. Men det første Mork gjør er å skrive et leserinnlegg i Moss Avis, hvor han proklamerer at eiendomsskatten kan bli høyere i 2015 enn i dag.

– Dette er typisk venstrepolitikk. Der i gården er det helgardering hele veien. Men nå burde partiet ta ansvar selv og ikke skylde på andre.

– Avslutningsvis må jeg få si at dette blir helt bak mål når Mork sier at vi har etterlatt oss en felle med økning av eiendomsskatten i langtidsbudsjettet. Da er i så fall dette den mest offentlige kjente fellen i Moss, understreker Øivind Tandberg-Hanssen.

Artikkeltags