Rabalder om e-skatt og nye kutt i Moss

Eirik Tveiten (Rødt) (t.h.) og Knut Lindelien (SV) er åpne for å øke e-skatten for å unngå kutt i tjenestetilbudet til barn og eldre. Georg Fiane (Uavh.) (i midten) ønsker ikke å svelge flere kameler.

Eirik Tveiten (Rødt) (t.h.) og Knut Lindelien (SV) er åpne for å øke e-skatten for å unngå kutt i tjenestetilbudet til barn og eldre. Georg Fiane (Uavh.) (i midten) ønsker ikke å svelge flere kameler. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hvis valget står mellom å legge ned Fontenen skole eller å øke eiendomsskatten, vil jeg gå inn for sistnevnte.

DEL

Det sa Eirik Tveiten (Rødt) da Moss formannskap i går behandlet rulleringen av økonomiplanen og rådmannens mange forslag til kutt.

Det ligger an til så store kutt i velferdstilbudet til barn og eldre i Moss at vi nå bør spørre innbyggerne: Vil de ha færre sykehjemsplasser og skoler, eller vil de betale litt mer i eiendomsskatt. E-skatt er ikke verre enn Svartedauen, sa Tveiten.

Ordfører PaulErik Krogsvold (Ap) tok kraftig til motmæle:
- E-skatt er ikke en krukke vi kan øse uendelig av! Innbyggerne betaler en rekke andre avgifter også. Samtidig er det fare for at arbeidsledigheten vil øke. Vi må tenke på det totale betalingstrykket for innbyggerne. Ellers kan mange få problemer med å klare seg.

Tage Pettersen (H) applauderte:
- Dette var krystallklar tale fra ordføreren. Veldig bra!

Erlend Wiborg (Frp) minnet om at Moss allerede ligger i Norgestoppen når det gjelder størrelsen på e-skatt:
Da kan vi ikke øke den enda mer. Vi får heller kutte andre steder, for eksempel i støtten til Galleri F15 og Momentum.

Kameler

Georg Fiane (Uavh.) sa at han hele tiden har prøvd å kjempe mot økning av e-skatt:
- Jeg har vært nødt til å svelge noen eskattkameler. Men jeg liker overhodet ikke Rødts antydning om en ytterligere økning av eskatten.

Knut Lindelien (SV) på sin side sa at e-skatt ikke er hellig for ham. Han antydet at han ikke er fremmed for tanken om å øke eskatten for å unngå kutt i tilbudet til barn og eldre.
 

Vanskelig

Irene Hansen (Ap) oppsummerte innspillene fra Rødt og SV slik:
- Dette var en debatt jeg håpet vi ikke ville få. Det viser at posisjonen (Ap, Rødt, SV og Uavh.) går en vanskelig budsjettbehandling i møte.

Under voteringen sa Tveiten at han ville ta saken til orientering i stedet for å stemme for eller mot. Det fikk Hansen til å eksplodere:
- Det er ikke akseptabelt! Det er ansvarsfraskrivelse!

Tveiten tordnet tilbake:
- Jeg er ikke medlem av Ap, og jeg finner meg ikke i å bli diktert av Ap!
For å understreke dette stemte Tveiten imot rådmannens innstilling.
Saken går nå til bystyret, som behandler den 21. juni.

Artikkeltags