Råde åpnet tusenårssted på Karlshusbakken

Ordfører i Råde Kjell Løkke og Said Shahin (11) er enige om at Karlshusbakken er et godt tilbud både for barn og voksne.

Ordfører i Råde Kjell Løkke og Said Shahin (11) er enige om at Karlshusbakken er et godt tilbud både for barn og voksne. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Lørdag var det både markedsdag og åpning av Karlshusbakken i Råde.

DEL

Det vrimlet av folk i Råde sentrum lørdag formiddag.

Del på Facebook

Både handelsstanden og lokalpolitikere hadde satt opp stands tvers over gaten for den nyåpnede karlshusbakken, og ordfører Kjell Løkke tok seg tid til å snakke med både liten og stor.

- Åpningen av Karlshusbakken i dag, er en drøm som har gått i oppfyllelse. Etter en ventetid på 10-12 år, er det ufattelig moro at dagen endelig er her. Dette blir et samlingspunkt både for unge og gamle, og det ser vi allerede. Folk bruker stedet fra morgen til kveld, og når en ser at så mange barn bruker flere timer i anlegget, da er det ekstra gøy, sier Løkke.

Se bildegalleri fra åpningen av Karlshusbakken og markedsdagen i Råde her!

Fritidstilbud

Sammen med ordføreren står Said Shahin på 11 år.

- Jeg er her hele tiden, i helgene er jeg her nesten hele dagen, mens på skoledager blir det litt tid etter at skolen er ferdig. Ekstra fint synes jeg det er at vi har fått den store rampen, den er veldig fin, sier 11 åringen.

- En stor del av æren for at anlegget endelig er åpnet må gå til Sparebank1, for at de sponset med 1,6 millioner kroner, tilføyer Kjell Løkke.

Sponset

Lokalbanksjef i Sparebank1 i Råde, Thorbjørn Tofteberg, forteller at det er en 150 år gammel tanke som er årsaken til at banken punget ut med millionbeløpet.

- Kommunen hadde satt av plassen, men strakk ikke til økonomisk. Da så vi at anlegget er en plass som kan brukes av alle i bygda, og det har alltid vært noe av filosofien til sparebanken at bankens overskudd på en eller annen måte skal gå tilbake til samfunnet. Dette er en tanke som har vært bankens inspirasjon i 150 år. Derfor synes jeg det er veldig moro å se at det har blitt slik. Lokalstyret i banken har samarbeidet med kommunen, eldrerådet og ungdomsrådet gjennom hele prosessen, både om utforming og hva anlegget skal inneholde. Stedet er ment å være en plass for alle, både for unge men også for de litt godt voksne, sier Tofteberg.

Møtested

På tusenårsstedet har Anne Marie Gustavsen og  venninnene Anna sogn og Reidun Eriksen funnet en benk å sitte på.

- Jeg synes det er et veldig flott initiativ for ungene, særlig ballbingen og skaterampen, sier Anna Marie.

Venninnene nikker samtykkende, og Anna forteller at hun synes det er godt å ha et sted der folk i alle aldre kan samles, og at hun ser frem til å rusle seg en tur for å se barnebarna leke.

Artikkeltags