Råde-jente med i TV-serien Unge mødre

Alenemoren Sara Emilie Ekelund (19)  fra Råde koser seg med sønnen David-Elias. Onsdag kan du se henne i "Unge Mødre" på FEM.

Alenemoren Sara Emilie Ekelund (19) fra Råde koser seg med sønnen David-Elias. Onsdag kan du se henne i "Unge Mødre" på FEM. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sara Emilie Ekelund (19) vendte ryggen til livet som kristen, og ble gravid som 16-åring. Nå kan du se henne i TV-serien «Unge mødre».

DEL

Den unge Råde-jenta vokste opp i et kristent hjem, men da hun begynte på ungdomsskolen, endret hun livsstil.

- Jeg ville være som alle andre ungdommer, så jeg valgte å feste og gå ut på byen. Dermed datt jeg ut av det kristne miljøet, forteller Sara Emilie til moss-avis.no.

Råde-jenta ble gravid, noe som for de fleste kan være relativt uproblematisk. Men Sara Emilie hører til den lokale pinsemenigheten, hvor barn utenfor ekteskap ikke er hverdagskost. Hun ble derfor positivt overrasket da det viste seg at både menigheten og familien støttet henne i å bære fram barnet.

Fikk full støtte

- Jeg var bare 16 år, og begynte å tenke over valgene mine. Jeg fryktet å bli dømt av menigheten. Men Både familien min og menigheten ga meg full støtte, så jeg fant tilbake til min kristne tro, sier hun.

Sara Emilie ble mor til David-Elias da hun var 17 år.

- Har du fremdeles kontakt med barnefaren?
- Nei, vi har dessverre ingen kontakt, og jeg tror nok at jeg blir alenemor en stund. Men håpet er jo at det kommer en ny mann i livet mitt etter hvert, sier Sara Emilie.

Større ansvar enn hun trodde

- Hvordan synes du det var å ha TV-kameraene rundt deg?
- Jeg tenkte egentlig ikke noe særlig over at jeg ble filmet, dessuten har jeg fått mye positive tilbakemeldinger, forteller hun.

- Hvorfor valgte du å bli med i TV-serien?
- Fordi jeg ønsker å vise andre unge mødre at det er mulig å klare utfordringen som alenemor. Selv ble jeg overrasket over at ansvaret for et barn var så mye større enn jeg trodde på forhånd. Men så gir ham meg desto mere kjærlighet, så det å bli mor er likevel bedre enn jeg hadde tanker om på forhånd.

Aktiv i pinsemenigheten

Sara Emilie er aktiv i Pinsemenigheten Sion i Råde, og trår til med frivillig arbeid.

- Jeg ønsker at barnet mitt skal bli kristen, så han er med meg når jeg hjelper til i menighetens  juniorklubb. I fritiden skriver hun også om livet som kristen alenemor på bloggen sin.

Sara Emilie er helt alene om omsorgen, dermed blir ikke hverdagen hennes helt som andre unge på hennes egen alder. Men hun har god støtte i foreldrene sine, og de trår til som barnevakt en gang i mellom.

- Mamma og pappa liker veldig godt å ha David-Elias hos seg, så da passer jeg på å være sammen med venner. Da tar vi gjerne en tur på kino eller går ut og spiser.

- Hvordan tror du det blir å se seg selv på TV?
- Jeg vet ikke om jeg gruer eller gleder meg, men noen av venninnene mine kommer på besøk for å se programmet sammen med meg, sier den unge alenemoren.

I onsdagens episode av Unge mødre tar Sara Emilie med TV-teamet på et møte i pinsemenigheten, for å gi seerne innsyn i hennes hverdag.

Artikkeltags