Rådmannen i Moss fratrer sin stilling

 Rådmann Hans K. Birkeland i Moss slutter i sin nåværende stilling og begynner som rådgiver i kommunalavdelingen for plan, miljø og teknikk. foto geir hansen

Rådmann Hans K. Birkeland i Moss slutter i sin nåværende stilling og begynner som rådgiver i kommunalavdelingen for plan, miljø og teknikk. foto geir hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Etter ni år som rådmann i Moss, og av helsemessige årsaker, fratrer Hans K. Birkeland sin stilling 1. juli.

DEL

– Det som ligger i kortene, er at Birkeland går over i en stilling som rådgiver i kommunalavdelingen for plan, miljø og teknikk i Moss kommune, sier ordfører Paul-Erik Krogsvold. Onsdag orienterte han partienes gruppeledere om endringene i den administrative ledelsen.

Konstitueres

– Når bystyret møtes 21. juni, vil jeg foreslå at kommunalsjef Inger-Johanne Fjeldbraaten blir konstituert som rådmann. Og så får vi ta den tiden det trenger å finne Birkelands etterfølger, sier Krogsvold til Moss Avis.

Beklager

Ordføreren beklager at Hans K. Birkeland gir seg som rådmann.

– Jeg har hatt et godt forhold til ham. Han er faglig dyktig. Og jeg setter pris på at han gir sine råd i tråd med det som etter hans oppfatning er til beste for Moss by og dens innbyggere. Sånn må det være, og så får det være opp til oss som politikere å være enige eller uenige med rådmannen, sier Krogsvold.

Ingen bedre

– Vi har ikke alltid vært enige. Men jeg har stor respekt for Birkeland, og jeg tror ikke det finnes noen bedre rådmann på markedet, sier SVs Øivind Tandberg-Hanssen.
– Og jeg håper virkelig at vi kan dra nytte av hans kapasitet også i fremtiden, om enn i en noe annen rolle, sier han.

Erlend Wiborg (Frp) synes det er trist at en god kollega fratrer, men han ønsker Birkeland lykke til i ny jobb og fremfor alt at han blir frisk.

Redelig

– Jeg ser på Birkeland som en ryddig og redelig rådmann. Jeg har vært med i både posisjon og opposisjon i hans «regjeringstid», og vi har alltid vært behandlet fair, sier Frps gruppeleder.

Tage Pettersen, Høyres ordførerkandidat og gruppeleder, ønsker den avtroppende rådmannen god bedring, og han benytter anledningen til å ønske Inger-Johanne Fjeldbraaten lykke til i hennes periode på toppen av pyramiden.

Balansert

Sindre Westerlund Mork (V) påpeker på sin side at Hans K. Birkeland i sin nesten 10 år lange rådmannsperiode har vært meget tydelig på de prioriteringer han har ansett som riktige, og at han gitt de folkevalgte sine råd deretter.

– Og han har vært flink til å balansere mellom hensynet til det som er flertallets ønsker, og sine egne anbefalinger, sier Mork.

Artikkeltags