Rådmannen vil redusere planlagt skatepark på Myra

 Skaterne Christer André Nieuwlaat (t.h.) og Tobias Larsen Husebye på stedet på Myra ved Frikirken der kommunen vil bygge skateanlegg.

Skaterne Christer André Nieuwlaat (t.h.) og Tobias Larsen Husebye på stedet på Myra ved Frikirken der kommunen vil bygge skateanlegg. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Trist og litt feigt, sier skater Christer André Nieuwlaat.

DEL

Han sikter til rådmannens forslag om å redusere den planlagte skateparken ved Frikirken på Myra til et streetanlegg med kun én bowlvegg. Det var i forbindelse med mandagens framlegg av budsjettforslaget for neste år at det ble kjent at rådmannen innstiller på dette.

- Dette høres ikke bra ut. Når kommunen bruker så mange penger på ballbinger rundt omkring, burde den også være villig til å sørge for at vi får et skikkelig skateanlegg, mener Christer André.

- Tror du at skateanlegget ikke vil bli brukt dersom det blir redusert til et streetanlegg?
- Jo, det vil helt sikkert bli brukt. Et enkelt skateanlegg er bedre enn intet skateanlegg. Vi skatere er vant til å være kreative, så vi vil nok finne en anvendelse for det uansett, svarer Christer André.

Ferske beregninger viser at den planlagte skateparken slik den opprinnelig var tenkt vil koste fem millioner kroner. Bystyret har derimot bare satt av vel 3,2 millioner kroner til dette. Det betyr at bystyret må tilleggsbevilge 1,8 millioner dersom anlegget skal bli bygget i sin helhet. Det mener rådmannen at kommunen ikke har råd til.

 - Jeg skjønner at 1,8 millioner kroner er mange penger for Moss kommune. Men etter min mening er det bedre å bygge et fullverdig anlegg enn et anlegg som bare er halvveis, og som kanskje ikke blir brukt så mye i lengden, sier Christer André.

Åpent

Øivind TandbergHanssen (SV) er leder for skole, oppvekst og kulturutvalget (SOK) i Moss. Han kan ikke forskuttere hva styringsflertallet (Ap, SV, Rødt og uavhengige Georg Fiane) vil gå inn for i denne saken:

- Vi holder på med budsjettbehandlingen nå, og saken må sees i sammenheng med resten av budsjettforslaget. Men generelt kan jeg si at jeg er opptatt av at vi må bygge et bra anlegg som blir brukt. Det må vi ta med i vurderingen her, sier TandbergHanssen.

Tage Pettersen (H) sier at hans parti ikke har konkludert ennå i denne saken:

 - Men i utgangspunktet tror jeg at vi må holde oss innenfor den budsjettrammen på vel 3,2 millioner kroner som bystyret tidligere har vedtatt.

Frp sier nei

Erlend Wiborg (Frp) sier at Frp som eneste parti stemte imot skatepark. Det står han fortsatt fast på:

- Rådmannen legger opp til en dramatisk økning av eiendomsskatten fra 2012, og gjelden bare øker. Da har vi dessverre ikke råd til skatepark.

25. november skal formannskapet behandle budsjettforslaget og legge fram sin innstilling for bystyret. Sistnevnte har det siste ordet og skal vedta det endelige budsjettet mandag 13. desember.

Artikkeltags