Rådyr jages i døden av løse hunder

Skogbrukssjef Bjørn Pettersen sier rådyra er ekstra svake etter vinteren og ber folk holde hundene sine i bånd for å unngå at de jakter på og i verste fall skader rådyra.

Skogbrukssjef Bjørn Pettersen sier rådyra er ekstra svake etter vinteren og ber folk holde hundene sine i bånd for å unngå at de jakter på og i verste fall skader rådyra. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Flere rådyr har måttet bøte med livet i løpet av vinteren etter å ha blitt jaget av løse hunder. Nå bes hundeiere om å vise ekstra hensyn.

DEL

Skogbrukssjef i Moss, Rygge og Råde, Bjørn Pettersen kjenner til mer en ti tilfeller i løpet av denne vinteren der rådyr har blitt jaget av løse hunder. Jakten ender ofte med at rådyrene blir kritisk skadet og i verste fall må de avlives. Så sent som sist helg måtte et skadet rådyr på Jeløya bøte med livet. Nå ber han innstendig hundeeiere om å holde  hundene i bånd, særlig når de ferdes i skogen og i skiløyper. Ifølge skogbrukssjefen er rådyra ekstra sårbare akkurat nå.

- Nå har rådyra gått igjennom en ekstra hard vinter. De er så svake at de tåler veldig dårlig å bli jaktet på. For hundene er det lett å innhente dem, forklarer han.

Vurderer båndtvang

Fra og med første april til 20. august er det ordinær båndtvang, men Pettersen sier de vurderer å innføre ekstraordinær båndtvang for å unngå flere dyretragedier denne vinteren.

- Vi har hatt en litt vent og se holdning i forhold til å innføre ekstraordinær båndtvang. Men skulle det komme mer snø nå så vil vi gjøre det, forsikrer han.

En ekstraordinær båndtvang vil i så fall ha umiddelbar virkning og omfatte både Moss, Rygge, Råde og Våler.

Pettersen tror imidlertid at fornuftige hundeeiere kan bidra til at rådyr ikke jages i døden.

- Nå er det ekstra viktig å holde kontroll over hundene. Det gjelder også i skiløyper fordi rådyr ofte befinner seg der nå som det er mye snø. Jeg oppfordrer derfor på det sterkeste hundeiere til å bruke bånd, sier han.

Artikkeltags