Gå til sidens hovedinnhold

– Råflott å bruke flere millioner på sykkelveien langs Osloveien

Artikkelen er over 11 år gammel

Ap og SV vil ta opp millionlån for å fullføre gang og sykkelvei ved Osloveien. – Tull, sier folk i området.

– Det er sykt å bruke flere millioner for å bygge gang og sykkelvei her hvor det er fortau. Fortauet er bredt, og med små forandringer kan det være både gang og sykkelsti, sier Vigdis Berger. Hun bor på Åvangen og går ofte langs Osloveien, hvor Moss Avis treffer henne.

– Dette er sløseri. Fortauet er lite i bruk. Vi kan være storfornøyde med sykkelstien vi allerede har fått, mener Berger, og får støtte av Åse Korsmo, som sykler daglig på strekningen på vei til og fra jobb.

– Det hadde vært veldig greit med sykkelvei, men det er tull å prioritere det slik kommunens økonomi er nå. En utbedring av fortauet er et mye bedre alternativ, sier hun.

Som Moss Avis tidligere har skrevet, blir etappe to av gang- og sykkelstien fra Peer Gynts vei til Tigerplassen 4,5 millioner kroner dyrere enn planlagt. Fylkeskommunen har sagt seg villig til å spytte i en million.

Det betyr at Moss kommune må bla opp 3,5 millioner kroner gjennom låneopptak dersom prosjektet, som totalt får en kostnad på 25 millioner, skal bli realisert. Kommunen har allerede tatt opp 12 millioner i lån til prosjektet.

Fullfører

Ap går inn for å fullføre sykkelstien, og Erik Roth Nilsen (Ap) regner med at innstillingen vil få flertall i bystyret med støtte fra SV, Rødt og Uavhengig.

– Vi har sagt at vi skal fullføre dette, og det står vi ved. Dette er innfallsporten til Nordre Bydel, og en del av satsingen på dette området. En utsettelse ville blitt dyrere, fordi vi da mister millionen vi får fra fylkeskommunen, sier han, og får støtte fra SVs Øivind Tandberg Hanssen.

– Sender ikke denne prioriteringen feil signal når kommunen samtidig foretar innsparinger?
– Nei. Det er et signal om at vi satser på Nordre Bydel og gang og sykkelstier. Disse kostnadene kommer jo ikke i år, sier Øivind TandbergHanssen.

Usikre

Venstre kommer til å stemme imot:
– Vi kan ikke bruke så mye penger som vi ikke har, sier Sindre Westerlund Mork (V).

Også Høyre har fått kalde føtter:
– Vi er veldig usikre, og har sendt spørsmål til administrasjonen om hvorvidt det er mulig å oppgradere fortauet slik at det blir tilfredsstillende, og samtidig beholde tilskuddet fra fylkeskommunen. Hvis svaret er ja, lander vi nok på det. Personlig syns jeg det er råflott å bruke så mye penger på ny sykkelvei i den situasjonen kommunen er i dag. Det sender ut signal om at vi ikke er i stand til å prioritere riktig, sier Tage Pettersen (H).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.