Redusert parkeringskapasitet ved Moss stasjon

Fordi Jernbaneverket trenger mer plass til hensetting av tog, blir det færre p-plasser her ved parkeringsplassen ved Fergekroa vest for stasjonen.

Fordi Jernbaneverket trenger mer plass til hensetting av tog, blir det færre p-plasser her ved parkeringsplassen ved Fergekroa vest for stasjonen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Siden tidlig i sommer har Jernbaneverket utført arbeider ved parkeringen på vestsiden av Moss stasjon ved Ferjekroa.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Flere lesere har uttrykt sin bekymring for kapasiteten på denne p-plassen.

Pendler Siri Aas-Hanssen er en av de som gjerne vil ha informasjon om hva som skjer, og når arbeidet skal avsluttes. Hun skriver:

Som vanlig er det ikke gitt informasjon til pendlerne og dette berører mange personer

- Nå som mange er tilbake fra ferie er bekymringen at det vil bli store problemer på grunn av vesentlig færre parkeringsplasser. Som vanlig er det ikke gitt informasjon til pendlerne og dette berører mange personer. Litt informasjon finner jeg når jeg søker på nett, men det står ingenting om hvor lenge arbeidet vil pågå, eller om vi rett og slett mister noen av de parkeringsplassene som finnes i dag.

LES OGSÅ:
Pendler-Ole er lei av tyver og vandaler

Nå blir det slutt på dette

Ikke ferdig ennå

Arbeidet som Jernbaneverket er i gang med nå er å forlenge hensettingsporene for togsett ved Moss stasjon. I tillegg skal adkomstveien legges om. Arbeidet har allerede pågått en stund, og er ikke over med det første.

Vi tok kontakt med informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket for å få svar.

- Hva er det som skjer ved Moss stasjon nå?
- Jernbaneverket skal forlenge spor fem og seks med 20-30 meter, sier Bakken.

- Pendlerne er bekymret for den reduserte parkeringskapasiteten, er det noen grunn til å være det?
- Vi trenger den plassen under arbeidet med hensettinggsporene, understreker han.

LES OGSÅ: Toget kjørte fra konduktøren

Færre p-plasser

- Men blir det færre p-plasser?
- Ja, noen færre plasser blir det. Vi skal i tillegg sette av et område på parkeringsplassen til containere for Jernbaneverkets renholdere. Til sammen vil tre-fire p-plasser forsvinne, kan han fortelle.

- Det etterlyses informasjon. Hva har blitt gjort for å informere pendlerne?

- Vi kom for sent i gang med skiltingen, dessverre. Men nå skal informasjonsskilt være på plass, og de siste dagene har det blitt levert ut flyere på bilene, sier Bakken.

Vi pleier å være påpasselig med å informere pendlerne som blir berørt

- Det er litt kjedelig, egentlig, for vi pleier å være påpasselig med å informere pendlerne som blir berørt. Det har rett og slett vært uklarert hvem som har hatt informasjonsansvaret nå i sommer.

Etter at vi snakket med Bakken, tok vi igjen kontakt med pendler Siri Aas-Hanssen. Hun kan bekrefte at det ble gitt ut informasjon på onsdag 15. august.

- Da fikk jeg en lapp festet på bilen min, og det samme arket er laminert og hengt opp i trappen på gangbroen over til Moss stasjon.

Kjøre til Kambo

Fordi det ikke er oppmerkede plasser her, har informasjonssjef Bakken ikke oversikt over antall p-plasser som er tilgengelig i dag.

- Men det vil ikke bli noe dramatisk innhogg i parkeringskapasiteten når vi er ferdige med arbeidet. Ett alternativ, inntil videre, er å kjøre til Kambo og parkere der. Men det er kun lokaltoget som stanser der, sier Bakken.

Ikke imponert

Pendler Siri Aas-Hanssen er ikke imponert over hverken informasjon eller oppfordring om å kjøre til Kambo.

...nå er det ikke en plass å oppdrive ved syvtiden

- Jeg vil tro at man vil bruke 25 minutter ekstra hver dag dersom man velger å kjøre til Kambo. Dessuten er det da adskillig færre avganger å velge i, siden det bare er lokaltog som stanser der, sier Aas-Hanssen.

- Flere og flere pendler, og stadig "spises" det litt av parkeringskapasiteten her, blant annet til sykkelstativer. Vanligvis er det fullt her ved halv åtte-tiden, nå er det ikke en plass å oppdrive ved syvtiden, sier hun.

Billig parkering

Aas-Hanssen er veldig fornøyd med muligheten for å parkere ved stasjonen, og det til en billig penge.

- Dersom vi har månedskort får pendlerne parkere for 75 kroner i måneden. Riktignok uten noen garantier om å på plass, men dette er en billig måte å pendle på.

Ferdig i september

Første del av arbeidet skal være ferdig 20. august, og arbeidet med adkomstveien skal være ferdig 15. september. Etter det er det kun litt ekstraarbeid som gjenstår.

Hva synes du om informasjonen til pendlerne? Bruk kommentarfeltet under artikkelen og si din mening.
 

Artikkeltags