Ressursmangel i politiet kan gå ut over trafikksikkerheten

 Politiet har færre ressurser om sommeren. Dette gir et enda tydeligere bilde på situasjonen året rundt, mener Tage Pettersen.

Politiet har færre ressurser om sommeren. Dette gir et enda tydeligere bilde på situasjonen året rundt, mener Tage Pettersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Få ressurser om sommeren fører til at UP får kontrollert færre biler. Det kan gå ut over sikkerheten, mener Erlend Wiborg.

DEL

Ifølge distriktsleder for UP i Østfold og Follo har politiet for lite ressurser om sommeren. Det er også på denne tiden flest kjører med promille, uten bilbelte og ellers uforsvarlig.

Som Moss Avis omtalte i går kontrollerte UP 7000 kjøretøy i juni, av disse ble 20 sjåfører fratatt førerkortet på grunn av promille eller annen rus. I mai ble 10 000 kjøretøy kontrollert av UP.

Nødt til å nedbemanne

Flere politikere ønsker at Stortinget skal bevilge mer penger til politiet, men flere politidistrikter har den siste tiden opplevd å være nødt til å nedbemanne.
– Dette går ut over sikkerheten til folk flest. Politiet i Østfold har altfor lite ressurser, og deres tilstedeværelse er viktig om sommeren, sier Erlend Wiborg, fylkestingsgruppeleder Østfold Frp.

Tydelig bilde

Wiborg mener politiet bør prioritere de viktigste aspektene ved trafikksikkerheten først, blant annet å ta promillekjørere.
-De mest trafikkfarlige er ikke de som kjører 15 kilometer i timen for fort på E6. Det er de som kjører i påvirket tilstand, sier Wiborg og legger til:
-En utfordring er for øvrig annen rus. Det er ikke alltid like lett å oppdage at folk er påvirket av ulovlige medikamenter.

Verre når det er ferie

Tage Pettersen, ordførerkandidat Moss Høyre, mener ferien kun forverrer ressursmangelen i politiet.
– Jeg synes i utgangspunktet det vi ser i politiet om sommeren gir et enda tydeligere bilde på situasjonen som gjelder året rundt. Politiets tjenesteorganisasjoner sier også at det er for få folk på jobb, sier Pettersen.
Han mener promillekjøring til sjøs og på veiene er noen av de største farene om sommeren.
– Politiet burde kontrollere flere bilder. Flere bør bli tatt. Både om sommeren og resten av året, sier Pettersen.

Prioriterer riktig

Tore Klepper, visepolitimester i Moss, mener Stortinget har lagt en del penger i trafikksikkerheten.
– Det er vi som må vurdere ressursene vi har fått tildelt. Det er opp til hver enkelt driftsenhet å prioritere midlene riktig, sier Klepper.
Han understreker at politiet prioriterer trafikksikkerhet og særlig promillekjøring.

Artikkeltags