Riksvei Moss-Horten nedprioritert av departementet

 Til tross for at det har vært lovet, har ikke Samferdselsdepartementet bestilt noen konseptvalgutredning fra Statens vegvesen for strekningen Moss-Horten. – Dette blir vel aldri løst, sier lastebilsjåfør Arne Tång.

Til tross for at det har vært lovet, har ikke Samferdselsdepartementet bestilt noen konseptvalgutredning fra Statens vegvesen for strekningen Moss-Horten. – Dette blir vel aldri løst, sier lastebilsjåfør Arne Tång. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Riksvei Moss-Horten blir nedprioritert av Samferdselsdepartementet. Politikere i både Østfold og Vestfold føler seg lurt.

DEL

I 2007 sa spesialrådgiver Pål Stabell i Statens vegvesen at en konseptvalgutredning (KVU) for strekningen Moss-Horten var mulig å få gjennomført innen 2008. Fire år senere er fortsatt ingen KVU på plass.

Les også: 30 milliarder for bro mellom Moss og Horten

– Vi har kapasitetsproblemer over hele landet og har måttet foreta prioriteringer. I underkant av 30 prosjekter ble satt i gang, Moss-Horten ble nedprioritert, sier planlegger i region Sør i Statens vegvesen, Gunnar Ridderstrøm og legger til:

– Men den skal jo ikke akkurat bygges i morgen.

Les også: Brodrømmen kan bli rådyr

Del på Facebook

Føler seg lurt

Politikere i Moss kommune derimot, har fått beskjed om og trodd at arbeidet med KVU’en er i gang.

– Allerede i 2007 fattet vi i Moss at arbeidet med en KVU skulle settes i gang, og så har også blitt sagt, sier Venstres Sindre W. Mork som legger til at han trodde det var framdrift i saken.

Les også: Bastø Fosen er vente-versting

– Men så har det bare ligget i en skuff hele tiden. Jeg føler meg lurt.

Mork tror ikke departementet har skjønt at denne strekningen er et nasjonalt problem vi nå står overfor.

– Dette viser bare hvordan departementet behandler Moss. Det er visst uinteressant hva som skjer i Østfold.

Les også: Stortingets transportkomité besøker Moss

Skuffet

I 2009 lovet også daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete å få i gang arbeidet med en utredning for Moss-Horten. Stortingsrepresentant Irene Johansen (Ap) er skuffet over at ingenting har blitt gjort i saken.

– Det er interessant å høre at saken står stille, vi er opptatt av å få den klar, så dette skal jeg følge opp, sier Johansen.

Hun forteller at det lenge har vært tverrpolitisk enighet i Stortinget. Likevel har ikke bestillingen på en KVU kommet fra Samferdselsdepartementet.

– Det er på tide at vi får satt lys på problemene. Det er ikke bare på Vestlandet de trenger bruer, sier Johansen frustrert.

Kritikkverdig

I et brev til ordførerkandidat for Høyre, Tage Pettersen, datert i desember i fjor, skrev samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa at de tar sikte på å fastsette mandat for et KVU-arbeid i løpet av 2011. Pettersen synes det er kritikkverdig at departementet ikke har bestilt den før, som lovet.
– Dette er Norges mest trafikkerte ferjesamband, og det sier litt om viktigheten ved denne saken. Likevel blir det bare utsatt og utsatt. Jeg er skuffet, sier Pettersen.

Les også: Tunnelen vil samle fylkene

Må prioriteres

Også Vestfold har lenge jobbet mot å få i gang en KVU for Moss-Horten. Fylkesordfører Per-Eivind Johansen (H) synes at å skylde på kapasitetsproblemer blir for tynt i denne saken.

– Det høres spett ut at man må prioritere når man ser hvordan dagens situasjon ser ut. Dette demonstrerer bare hvor sårbar forbindelsen mellom Østfold og Vestfold er, sier Johansen.

Les også: Tror ikke tunnel blir lagt til Moss

Artikkeltags