Rødt ønsker omkamp om ny gjestehavn

Slik ser Rødt for seg en ny gjestehavn ved Peterson-området.

Slik ser Rødt for seg en ny gjestehavn ved Peterson-området. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gjestehavn på Alphabrygga er ingen god i de, sier Eirik Tveiten (Rødt). Han mener å ha en bedre løsning.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Etter at Peterson dessverre gikk konkurs åpnet det seg nye muligheter, forteller Tveiten.

Illustratør og vararepresentant til bystyret, Remi Sølvberg, fra samme parti har laget en idé -skisse som viser hva de kan gjøre med området. Stor ny gjestehavn, lagune, parkeringsmuligheter, bensinpumper for båter og mulighet for ny restaurantvirksomhet.

Tveiten ønsker å ta vare på bygningene i området som er full av historie. Han vil det skal bli et område alle kan bruke, og ikke et leilighetskompleks for bedrestilte. På vegne av sitt parti ønsker han et sted for alle med og uten båt.

– Her kan det bli store grøntområder, lekeplass og butikker.

– Gjestehavn ved Mosseelva og Peterson-tomta vil være flott for folk enten de har båt eller ikke, sier Grete Rosengren som er partiets representant i teknisk utvalg.

God medisin

– Og vi tror vår visjon vil skape en større trafikk inn mot byen og gi Moss et løft, sier Rosengren. Da kan butikker og kafeer i byen ha glee av flere kunder, og vi kan ta vare på kjøpesenteret vi allerede har.

Hun mener at gjestehavnen ved Alphabrygga vil skape konkurranse mot sentrum.

Tveiten, Rosengren og Sølvberg har ennå ikke presentert saken for grunneierne. De håper at kommunen vil ta deres sak videre, og at de store byutviklerne Höegh Eiendom og Widar Salbuvik vil være interesserte. Hvis de sier nei legges prosjektet på is.

– Höegh og Salbuvik har hatt forskjellige interesser i dette området, men nå vil begge dra nytte av et samarbeid, mener Sølvberg.

Aker Brygge

Vi er ikke imot nybygg, men for at vi skal bruke de bygningene som er. Akkurat som på Aker Brygge, sier Sølvberg som drømmer om å få fram den fine arkitekturen i området.

Nå er området gjengrodd. Ugress og forfall preger området. Det er noe tegn til fornyelse langs ved Mølla, men stedet er stort sett øde. For 20 år siden fantes det en naturlig lagune, og det var mer liv langs brygga.

– Nå er området helt dødt, sier Tveiten.

Tveiten og Rosengren var med på å vedta at gjestebryggen skulle ligge ved Alphabrygga.

Nå, etter Peterson-konkursen, ser kartet annerledes ut, og etter Rødt- representantenes mening bør forutsetningene for bruk av området vurderes på nytt.

Artikkeltags