Ruster seg for å ta ny industrivekst

Moss Montering og Vestby Sveis blir ett selskap: VM Sveis og Montering. Gjennom sin nye CE-godkjenning hanker bedriften inn ekstra mange nye oppdrag. Det kommer godt med i bedriftens snuoperasjon. Fra venstre eier Olav Breivik, service og kvalitetssjef Rune Arnesen og daglig leder Jens Mellquist.

Moss Montering og Vestby Sveis blir ett selskap: VM Sveis og Montering. Gjennom sin nye CE-godkjenning hanker bedriften inn ekstra mange nye oppdrag. Det kommer godt med i bedriftens snuoperasjon. Fra venstre eier Olav Breivik, service og kvalitetssjef Rune Arnesen og daglig leder Jens Mellquist. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter bare et drøyt halvår med nytt eierskap, snur det nå for de tungdrevne industribedriftene Moss Montering og Vestby Sveis.

DEL

Det er langt fra over ennå, men 4. kvartal viser plusstall. Neste hele driftsår i 2015 vil vi gå med overskudd, lover Olav Breivik som i mars imøtekom henstillingen fra de daværende eierne om å gå inn og overta de to mekaniske søsterbedriftene i Årvoll Næringspark i Rygge. Nå sitter han med en eierandel på 90,1 prosent. Resten tilhører ansatte.

Snuoperasjoner

Breivik som er kjent for sine mange og vellykkede snuoperasjoner av skakkjørte bedrifter, har så langt lagt igjen 8–9 millioner kroner i de to bedriftene som nå for øvrig går sammen til én virksomhet under navnet VM Sveis og Montering.


Bare en ISO 1090 sertifisering som gir bedriften rett til et CE-stempel på alle sine stålprodukter, har kostet bedriften 500.000 – 600.000 kroner. Det er vel anvendte penger for til tross for at denne sertifiseringen er obligatorisk for alle stålprodusenter, har bare 55 foretak i Norge blitt sertifisert. 390 foretak står uten CE-godkjenning.
– Det gir oss et stort konkurransefortrinn, og i det siste har vi da også fått inn flere større kontrakter nettopp fordi tidligere leverandører ikke er sertifisert, sier daglig leder Jens Mellquist på VM Sveis og Montering.

Industriservice

Bedriften som i tillegg til stålproduksjon også driver en utstrakt virksomhet innen industriservice, har velrenommerte kunder som Borregaard, Hafslund, Tine, DFDS, Green Carrier og Frevar i Fredrikstad. Nå sist er selskapet blitt engasjert i gjenoppbyggingen av regjeringskvartalet.
– At vi opererer innen flere felt er en styrke. Vi favner bredt, og det gjør oss mindre sårbare for svingninger. Vi ser svært lyst på framtiden, og driver et selskap i vekst, sier daglig leder Jens Mellquist.


Olav Breivik er heller ikke i tvil om at det går veien for industriselskapet.
– Det er klart det går an å drive lønnsom industri her i landet, men man må vite hva man gjør, og så må det jobbes hardt for å lykkes, sier Breivik som viser til at bedriften er blitt profesjonalisert og modernisert.


Neste år skal omsetningen opp i 40 millioner kroner; det er over 10 millioner mer enn i dag. Bedriften som har 30 ansatte, vil også etter hvert måtte øke sysselsettingen til trolig rundt 40.
– Vi er inne i en positiv trend. De ansatte gjør en god jobb, sier Olav Breivik.
 

Artikkeltags