Gå til sidens hovedinnhold

Ryanair med seks nye ruter fra Rygge

Artikkelen er over 9 år gammel

Ryanair utvider med seks nye ruter fra Rygge sommeren 2012.

De nye rutene til Ryanair fra Rygge ble presentert på en pressekonferanse på Moss Lufthavn Rygge i dag.

Del på Facebook

Seks nye ruter

  • Chania (Kreta)
  • Korfu (Hellas)
  • Lodz (Polen)
  • Milano Bergamo (Italia)
  • Pula (Kroatia)
  • Toulon (Frankrike).

Milano-ruten starter i februar neste år, de andre fra april.

Vår temaside om Moss Lufthavn Rygge finner du her

Ryanairs vinterprogram

Denne uken starter Ryanair opp med vinterprogrammet fra Rygge med tre nye destinasjoner:  Frankfurt Hahn, Poznan og Manchester.

Dette er Chania, Kreta:

Chania er den nest største byen på den greske øya Kreta. Byen er vakker, og byr på hyggelig gamleby, til vakker venetiansk havn, moské, kryddermarked og gode restauranter. Havnen er det naturlige samlingspunktet om kvelden. Barer og restauranter ligger på rekke og rad. Flere gode restauranter finner man også inne i den koselige gamlebyen. Her kan man nyte greske spesialiteter utendørs i hyggelige gatesmug. Vest for byen ligger hotellkomplekser på rekke og rad langs flott sandstrand. Ikke rart at mange nordmenn legger ferien hit hver sommer.

Les mer om Chania som destinasjon, få tips og se kart her

Her er det tips fra en leser som har vært i Chania

Dette er Bergamo/Milano:

Bergamo er en by i regionen Lombardia nord i Italia. Den er hovedstad i provinsen Bergamo og har cirka 117.000 innbyggere. Byen ligger ca 50 km øst for Milano. 117.000. Nærmeste flyplass er Orio al Serio og Ryan Air har i dag flyvninger hit. Alternativ reisevei til Bergamo er via flyplassen i Milano. Det går regelmessig busser den 50-kilometer lange strekningen fra Milanos sentralbanestasjon til Bergamo by. Blant byens viktige severdigheter er kunstmuseet i Accademia Carrara og torgene Piazza Vecchia og Piazza del Duomo.

Dette er Korfu, Hellas:

Den greske øya Korfu ligger i det Joniske hav, og har i mange år vært enav  favorittene blant charterselskapenes sommertilbud. Øya ligger utenfor kysten av Albania, og er kjent for sine fine strender. Øyas gamle festinger og borger vitner om en spennende historie. Gamlebyen i Korfu by står på UNESCOs verdensarvliste.

Del på Facebook

Dette er Pula, Kroatia

Byen Pula ligger helt sør på halvøya som strekker seg ut mot Adriaterhavet, og er et fint og populært utganspunkt for sol- og badeferie eller seiltur i den kroatiske skjærgården. Pula er Kroatias femte største by, med circa 90 000 innbyggere.

- Pula har betydelig turisme knyttet til strandferie, windsurfing, seiling og gamlebyen, som er godt bevart. Havna er godt beskyttet og byen ligger mellom sju fjell innenfor kysten, skriver Wikipedia.

Dette er Lodz, Polen

Lodz er Polens tredje største by, og er kjent som akademisk og kulturellt sentrum. Byen har blant annet et verdenskjent filmhøyskole. I følge Wikipedia er byen hovedsenteret for teksti- og filmindustrien, samt elektronikk- og underholdningsbransjen i Polen. Byens historiske 1800-tallssentrum restaureres, og er verdt et besøk.

Dette er Toulon, Frankrike

Toulon ligger ved Middelhavskysten i Provence, sør i Frankrike. Byen har en flott havn, og fine strender. Den er et godt utgangspunkt for turister som vil reise langs kysten, eller innover landet for å oppleve Provences fine landskap, hyggelige landsbyer og smakfulle matkultur. Toulon ligger circa 50 kilometer fra både Marseilles og Saint Tropez. Les mer om Toulon og  Provence her.

Del på Facebook

Har du gode tips til reisemålene eller landene som er med på sommerprogrammet til Ryanair? Del gjerne dine synspunkter, tips og reiseråd i kommentarfeltet nedenfor.