Rygge BBL og Moss BBL fusjonerer

 Det nye planlagte Vansjø Boligbyggelag vil få over 14 400 medlemmer og blir dermed Østfolds største boligbyggelag. Moss BBL bidrar med 4600 leiligheter i 98 boligselskap. Sundstredet Brygge ble oppført i samarbeid med OBOS og USBL. foto jon-ivar fjeld

Det nye planlagte Vansjø Boligbyggelag vil få over 14 400 medlemmer og blir dermed Østfolds største boligbyggelag. Moss BBL bidrar med 4600 leiligheter i 98 boligselskap. Sundstredet Brygge ble oppført i samarbeid med OBOS og USBL. foto jon-ivar fjeld Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Snart vil trolig Rygge BBL og Moss BBL fusjonere. – Dette er til det beste for andelseierne, sier styrelederen i Moss Boligbyggelag, Richard A. Bromander.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Sterkere krav til boligbyggerne, hvor boligbyggelaget er langt mer risikoeksponert, er noe av bakgrunnen for at Moss Boligbyggelag og Rygge Boligbyggelag nå forbereder seg på å fusjonere.

Østfolds største

Det nye selskapet, som skal hete Vansjø Boligbyggelag, blir dermed Østfolds største, med en egenkapital på ca. 40 millioner kroner.
– Vi vil stå sterkere etter fusjonen. Vi får en bedret egenkapital og det er bra i forbindelse med boligbygging, sier styreleder i MBBL, Richard A. Bromander. MBBL har en rekke større boligbyggingsprosjekter i Moss.

Rygge BBL har per i dag ca. 1800 boliger til forvaltning og over 3400 medlemmer. Moss BBL forvalter over 4600 leiligheter i 98 boligselskap og har over 11 000 medlemmer.
Totalt får de dermed over 14 400 medlemmer. Ifølge fusjonsplanen beholder andelseierne i MBBL og RBBL sin opparbeidete ansiennitet ved overgang til Vansjø BBL.
– Man stifter da et nytt boligbyggelag som vil hete Vansjø BBL, så innlemmes de to i dette nystiftete boligbyggelaget, forklarer Bromander.

Mer entreprenører

I fusjonsrapporten fra styret i MBBL til Generalforsamlingen 1. juni skriver de at boligbyggelag nå har fått en «entreprenørrolle» i forhold til kjøperne av de nye boligene. Med det mener de at de nå blant annet er direkte ansvarlige overfor kjøperne med hensyn til alle feil, mangler, forsinkelser m.m., og at boligbyggelag nå har fått den hele og fulle risikoen for at nye prosjekter blir solgt.

Artikkeltags