Sa ja til å bosette inntil 45 flyktninger

Når en av ferjene er på verksted, oppstår det ofte køer på ferjeleiet og kaos i trafikken i Moss. Det er ordføreren lei av.

Når en av ferjene er på verksted, oppstår det ofte køer på ferjeleiet og kaos i trafikken i Moss. Det er ordføreren lei av. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Bystyret i Moss sa i kveld ja til å bosette inntil 45 flyktninger, hvorav 5 enslige mindreårige, i 2011.

DEL

Frps Erlend Wiborg mente at Moss kommune har tatt i mot så mange flyktninger de siste årene, at kommunen nå burde si nei til henstillingen fra Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet og ikke ta i mot noen.

Dette forslaget fikk støtte fra Frp-gruppen og Sverre Høstmark (H), og falt.
Høstmark foreslo at Moss kommune innen 1. november 2011 skulle ha en konferanse for å diskutere Moss kommunes flyktningepolitikk, i tråd med Kjell Kåsins (H) forslag om å bestille en melding som innen 1. juli 2011 skulel fortelle hvordan Moss kommune virkelig tar vare på flyktningene som er kommet til Moss. Hvordan de klarer seg i forhold til jobb, utdanning og boforhold. Og hva de eventuelt koster Moss kommune. Kåsin mente også at budsjettet som ble vedtatt mandag kun ga rom for å bosette 30 flyktninger neste år, og foreslo at tallet derfor ble satt til 30. Ingen av disse tre forslagene fikk flertall.


Derimot ga debatten Arbeiderpartiet muligheten til å stemple Høyre som inhumane.
– Vi er ikke inhumane. Vi sier ja til 30 i tråd med budsjettet posisjonen har vedtatt. Og vi må ta debatten om hvordan flyktninger som er kommet til Moss klarer seg, sa Tage Pettersen (H).
 

Artikkeltags