Etter fire måneder med resultatløse søk etter Håkon Andersen tok familien kontakt med klarsynte Michael Winger som i 2011 vant konkurransen «Jakten på den 6. sans» som gikk på TV Norge.

Bakgrunn:

Håkon Oscar Andersen (37) er savnet

Fant død person i Aremark

Winger jobber nå med å dokumentere evnene sine og har dannet et team på fotografer og en forsker. Sammen med Richard Andersen, Håkons bror, dro de ut til området hvor Andersen har vært savnet fra siden desember 2012. Det tok ikke lange tiden før Winger kunne fortelle at 37-åringen ville bli funnet med en sekk, i en myr i et område ganske nærme hytta i Budalsvika.

Lørdag fant Richard Andersen og hans leteteam ham i en myr med en ryggsekk liggende ved siden av seg. Politiet har foreløpig ikke bekreftet at det er Håkon Andersen som er funnet, men sier til Moss Avis at personen er sendt til obduksjon og identifisering.

Den gule sirkelen på kartet til høyre øverst i artikkelen viser hvor klarsynte Winger mente at Håkon Andersen ville bli funnet. Kartet til venstre viser hvor funnene, inkludert 37-åringen, ble gjort.

Fikk Håkons minner

Winger forklarer fenomenet slik: 

- Jeg opplever oftest ting på min egen kropp både fysisk og psykisk slik som den savnede har hatt det. Jeg opplever det som om det er meg. Den enkleste måten å forklare det på er som om du tenker på noe du har opplevd og bruddstykker av et minne kommer opp. Forskjellen er at jeg får opp minnene fra en annen, sier han og fortsetter:

- Da vi var i Aremark ble jeg kaldere i kroppen og fikk fysiske smerter da vi gikk i riktig retning. Smertene og kulden jeg følte avtok da vi gikk bort derfra igjen, sier han.

Les også: Gjennombrudd i Håkon-forsvinningen

Les også: – Vi får ikke fred før vi finner Håkon

- Spennende

Torstein Røyne er forsker og en del av Wingers team. Han forteller at det var spennende og lærerikt å observere Winger i Aremark.
– Vi merket godt på Michael når vi var i nærheten og når vi var for langt unna. Plutselig fikk han vondt i høyre arm og skulder, som om han skulle ha slått seg kraftig. Så fikk han også vondt i magen og i ryggen som etter et fall og han frøs fryktelig. Like etter fant vi øksa og genserermet, forteller Røyne.

Winger forteller at han ofte blir møtt med fordommer og skepsis til evnene sine.
– Men det viser seg at jeg veldig ofte har rett, sier han.
– Det viktigste for meg er at familien har funnet ham og fått fred. Det er godt å kunne hjelpe til, sier han.

Les også: Klarsynt: - I dette området kan Håkon Andersen ligge

Les også: - Kan ikke gi opp å finne broren min

Var skeptisk

RIchard Andersen innrømmer at han har vært skeptisk til personer som hevder er har slike evner. Men etter at Winger og teamet hans fant Håkons øks, endret han mening.
– Jeg begynte å lure litt, for det er på grunn av hans funn at vi valgte å søke i dette området og fant Håkon. Det er også ganske utrolig hvor mye han har hatt rett i, som at vi ville finne Håkon med en ryggsekk, sier Andersen.

– Det er bare å takke ham for det han har gjort for oss, sier Richard Andersen.

Politiet opplyste til Moss Avis lørdag ettermiddag at personen som ble funnet i den svenske nasjonalparken er sendt til obduksjon og identifisering.

Moss Avis følger saken videre.