Sammen i Moss for å bli tøffere

140 kvinner: Torsdag var 140 kvinner samlet på Tivoli Amfi i Moss for å bli inspirert til å satse enda hardere som gründere. foto: trine urstad

140 kvinner: Torsdag var 140 kvinner samlet på Tivoli Amfi i Moss for å bli inspirert til å satse enda hardere som gründere. foto: trine urstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

140 kvinner skal lære seg å gå mot strømmen: De ble bedt om å ikke hige etter å være perfekte.

DEL

Torsdag var inngangspartiet til Tivoli Amfi i rosa farger. På innsiden satt 140 kvinner, som enten er gründere i oppstarten eller godt etablert, kvinnelige ledere eller bedriftseiere, klare for å få inspirasjon. Viktig inspirasjon. For menn etablerer firmaer oftere enn kvinner, og de satser hardere.

Torsdag fikk de tips og triks for å bli tøffere da Kvinnovasjon og BPW Follonettverket arrangerte årets «Kvinner som våger»-konferanse, den femte i rekken.
– Målet er å motivere og for å få opp andelen kvinnelige gründere som etablerer firmaer, sier Ragnhild Samset Johannessen, prosjektleder for Kvinnovasjon Østfold og Follo.

Du må ikke være perfekt. Huset må ikke være nyvasket hele tiden, maten må ikke være hjemmelaget

Bli tøffere

På programmet var et knippe gründere som kunne fortelle om sine erfaringer med påfølgende råd.
Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i HP Norge, dro paralleller fra sin hverdag til gründernes.
– Dere tar akkurat de samme valgene. Forskjellen er «bare» at dere ikke gjør det for 350 andre, sier Krohn Traaseth, som har sittet som adm.dir. i snart to år.

Må jeg trene bare fordi alle andre toppsjefer gjør det?

Som den første kvinnelige administrerende direktøren for et så stort selskap i Norge har hun møtt på en del utfordringer hun delte med gründerne.
– Be om rake pucker, det er kjempeviktig å kunne tåle kritikk. Faktisk bør dere aktivt oppsøke det å få det, for det er da dere lærer og vokser, sier hun.

– Så er det også viktig å finne ut hva du skal fokusere på, hva du skal ta innover deg.

Ikke perfekt

Som toppsjef og blogger skiller Krohn Traaseth seg ut allerede der. Men selve henne og det hun står for skiller seg også ut.
– Må jeg trene bare fordi alle andre toppsjefer gjør det? Jeg liker ikke å trene, jeg liker å sove lenge og spise egg og bacon til frokost når jeg har fri. Jeg vil heller skrive, enn å jogge rundt Sognsvann sammen med de andre topplederne. Det er det som gir meg energi og overskudd, sier hun.

– Du må ikke være perfekt. Huset må ikke være nyvasket hele tiden, maten må ikke være hjemmelaget.

Det tror Kvinnovasjons prosjektleder er viktig at kvinnene tar til seg.
– Kvinner setter veldig høye krav til seg selv, både i jobbsammenheng og privat. For mange er firmaet de starter veldig personlig, det ligger mye mening bak det, og det kan derfor være vanskelig å distansere seg fra kritikk for eksempel, sier Samset Johannssen.

– Det er derfor vi ønsket å ha fokus på det på årets konferanse. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, jeg tror mange har fått mye ut av dette, sier Samset Johannessen.

Kvinnelige gründere

I sommer hadde Moss Avis fokus på kvinnelige gründere. Her er et knippe av sakene vi skrev:

Hun selger helsekost for millioner

Barnehagegründer tok opp 8,7 mill i lån som 27-åring

Gikk fra sikre jobber i helsevesenet og satset alt på drømmen

Mette fløy Solskjær til Tyrkia

Tone driver nettbutikk på fritiden

Artikkeltags