Sammen på tvers av fjorden

Høyre i Østfold og Vestfold står samlet om løsninger for Moss-Horten. – Vi må stå sammen, samle kreftene og snu de mot regjeringen, sier Tage Pettersen. På bildet: Eirik Milde (fylkesordførerkandidat i Østfold), Per-Eivind Johansen (fylkesordfører i Vestfold), Børre Jacobsen (ordførerkandidat i Horten) og Tage Pettersen (ordførerkandidat i Moss).

Høyre i Østfold og Vestfold står samlet om løsninger for Moss-Horten. – Vi må stå sammen, samle kreftene og snu de mot regjeringen, sier Tage Pettersen. På bildet: Eirik Milde (fylkesordførerkandidat i Østfold), Per-Eivind Johansen (fylkesordfører i Vestfold), Børre Jacobsen (ordførerkandidat i Horten) og Tage Pettersen (ordførerkandidat i Moss). Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Høyre mener at å stå samlet om en løsning er viktig for å løse trafikkproblemene i Moss. Om det er lar seg gjøre er noe annet.

DEL

Trafikkproblemene vi opplever i dag, vil være realitet om 10 år hvis det ikke blir gjort noe. Det sier ordførerkandidat Tage Pettersen (H).
– Det eneste som hjelper nå er at vi står samlet, og i enighet om hva vi ønsker. Høyre gjør det på begge sider av fjorden, noe som er ganske unikt. Dette gjør det enklere for å få gjort noe, sier han og legger til:
– Samlet har vi større kraft til å kunne påvirke regjeringen i den retningen vi ønsker.

Del på Facebook

Ønsket er et lettere plansystem som gjør at ting går kjappere og fire ferjer som går kontinuerlig frem til en bro kan stå klar.
– Hadde dessuten regjeringen vært villig til å bruke private aktører, kunne dette gått mye raskere enn slik det ser ut i dag. Men dagens regjering har en ideologisk sperre for private aktører, sier Pettersen.

Les også: Moss - Horten skal utredes for bro og tunnel

Turistattraksjon

Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, Tomas Colin Archer, mener at det er en hel del som må gjøres i Moss.
– Vi må ha en løsning for jernbanen og for trafikken i Moss sentrum ut til E6 før vi kan se på en fastforbindelse mellom Moss og Horten, sier Colin Archer som legger til at det er viktig for politikerne å holde fokus på saken.
– I det lange løp tror jeg en bro hadde vært en god løsning, og en turistattraksjon for byen vår, sier han.

Les også: Riksvei Moss-Horten nedprioritert av departementet

Ti år

Kortsiktig er et relativt ord. I sammenheng med samferdselsprosjekter, mener Sindre W. Mork (V) vi snakker om en tiårsperiode. Mork er derimot enig i utsagnet til Tage Pettersen om å stå samlet.
– Det er viktig at vi er enige, og det har vi vært når det kommer til en utredning. Når utredningen kommer derimot, er saken en annen. Det har gått fire år siden vi var enige om å få en utredningen for riksvei 19 gjennom Moss, så det spørs om det blir enighet etter at den kommer, sier han.

På spørsmål om det finnes andre metoder å ta i bruk for å få gjennomslag og fortgang i en løsning for Moss, tror ikke Mork at det finnes flere virkemidler å ta i bruk.
– Vi har brukt det som kan brukes. Det som står igjen nå er politisk håndverk, sier han.

Les også: Frustrasjon i ferjekøene på kaia

Artikkeltags