Se hva disse barna lærer hver dag

 Maria Hovland (fra venstre), Maja Meyer og Annie Roer koser seg på sin første seiltur på Redningsselskapets sommerskole.

Maria Hovland (fra venstre), Maja Meyer og Annie Roer koser seg på sin første seiltur på Redningsselskapets sommerskole.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skole og læring er gøy i ferien, synes Maja (11) Annie (11) og Maria (10), så lenge de får bade, seile og ha det gøy også!

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

For fjerde året på rad arrangerer Redningsselskapet Sommerskole for barn mellom 9 og 13 år. 19 barn er påmeldte denne første uken.

Se stort bildegalleri: Redningsselskapets sommerskole 2012– Neste uke er de 20 og da er det fullt, forteller instruktør Mia Christiansen.

– Men i august er det ledige plasser, reklamerer hun.

Hun er leder for instruktørteamet på tre og sørger for både opplæring og sikkerhet for barna i området rundt Jeløy Roklubb.

Gøy læring.

– Her får barna lære seg sjøvett. De får prøve seg i robåt, seilbåt og motorbåt samt at vi lærer knutereglene. En knute hver dag med eksamen i slutten av uken, der alle består, sier Christiansen med et stort smil.

Barna er i full aktivitet hele tiden både på sjøen, i vannet og på land.
– Det artigste er å seile, sier Cassandra Hjortdahl (11). Hun er ferdig med dagens program som består av både seiling, livredningskurs og besøk av brannbil og tar seg en dukkert fra brygga. Hun og Amalie Biate Myhre (12) er helt enig i at det ikke gjør noe å gå på skole i ferien.

– Vi får jo badet, så da går det greit, sier Amalie.

Trygghet.

– Dere er kjempeflinke! Mia Christiansen kjører rundt i følgebåten og passer på alle som er ute i seilbåt.

– Det er utrolig hvor fort de lærer. Flere av de som er utpå nå har aldri seilet før. Å få ansvar og utfordringer gjør de tryggere på både seg selv og til havs, sier hun.

Torgeir Willadssen, leder for Redningsselskapet Østfold, er godt fornøyd med tilbudet han og redningsselskapene rundt om i landet har for barn.

– Vi ønsker å sette fokus på sikkerhet rundt båt og sjø for barn som vokser opp ved kysten. Det nytter ikke bare å lære om dette i et klasserom. Praktisk kunnskap krever praktisk handling, og det får de her hos oss, sier han.

Artikkeltags