Sender invitasjon til Ikea omgående

Samtlige seks ordførere i distriktet hadde 0 i formue ifølge skatteoppgjøret for 2011. Her er fire av dem, foran: René Rafshol (Råde(, Tage Pettersen (Moss), Inger-Lise Skartlien (Rygge) og bakerst Reidar Kaabbel (Våler).

Samtlige seks ordførere i distriktet hadde 0 i formue ifølge skatteoppgjøret for 2011. Her er fire av dem, foran: René Rafshol (Råde(, Tage Pettersen (Moss), Inger-Lise Skartlien (Rygge) og bakerst Reidar Kaabbel (Våler). Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ikea leter etter alternative tomter på grunn av jordkonflikten i Vestby. «Kom til oss», roper Mosseregionen.

DEL

 – Vi vil ha Ikea til Mosseregionen. Det spiller ingen rolle hvilken kommune Ikea velger, bare de kommer til vår region, sier ordfører René Rafshol i Råde.


Rafshol sier han har med seg både Mosseordfører Tage Pettersen i Moss, Inger-Lise Skartlien i Rygge og Reidar Kaabbel i Våler, når han nå frir til Ikea. En henvendelse vil bli gjort omgående.

Dette kan Skartlien bekrefte:
– Om Ikea blir liggende ved Mosseporten eller ved flyplassen er uvesentlig. Det som er viktig, er at de kommer hit.

Jordkrangel

Det er stridighetene rundt varehus på dyrket mark, som gjør at Ikea utreder alternativer til Delijordet. Analysen som skal gjennomføres, vil foreligge innen utgangen av året.

LES OGSÅ: Nå vurderer Ikea andre arealer

Men kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i Ikea Norge ønsker ikke å si noe om hvilke områder Ikea vil ta for seg, annet enn at det handler om sør og øst for Oslo.

I kø

Ordførerne i Mosseregionen var ikke de første som reagerte da nyheten kom om at Ikea er ute og sonderer. Varaordfører Erlend Wiborg (Frp) i Moss signaliserte allerede i morgentimene i går at en henvendelse vil bli gjort til møbelgiganten.

– Jeg vet at tomta i Vestby er Ikeas førstevalg, men jeg tror at Moss har et vel så godt areal ved Mosseporten, sier Wiborg.

Konflikt

Forsøket med å få Ikea til Mosseporten har vært prøvd før, men strandet blant annet på overordnede retningslinjer.

Wiborg kommenterer:
– Fylkesplanen har en kjøpesenterbestemmelse som sier maks 3000 kvadratmeter, men jeg skulle like å se den fylkespolitikeren som stikker kjepper i hjulene for en Ikea-etablering.

Skartlien er på linje:
– I vår kommuneplan har vi et unntak for denne typen etableringer. Jeg tror også at fylkeskommunen vil samarbeide i en slik sak. Her handler det om mange arbeidsplasser. Jeg vet at flere i regionen har holdt saken varm overfor Ikea med tanke på en etablering.

LES OGSÅ: Ja til G-max kan bety nei til IKEA

Taus

Og mens Mosseregionen frir, holder Thommesen i Ikea kortene tett:
– Vi ønsker ikke å si noe om eventuelle alternativer ennå. Dette er noe som vil fremkomme av lokaliseringsanalysen. Vi håper på forståelse for det.

– Jeg tror Ikea begynner å bli lei av firkanta byråkrater, avrunder Wiborg i Moss.

Hva synes du om en mulig Ikea-etablering i mossedistriktet? Bruk kommentarfeltet under artikkelen.

Artikkeltags