Senket båten til havnesjefen i Son

 Havnesjef Roger Finstads nyoppussede 25 fots fritidsbåt ble funnet med en vannslange tredd ned i båten og krana skrudd på. Nå er saken politianmeldt. foto privat

Havnesjef Roger Finstads nyoppussede 25 fots fritidsbåt ble funnet med en vannslange tredd ned i båten og krana skrudd på. Nå er saken politianmeldt. foto privat Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Natt til tirsdag ble båten til havnesjef Roger Finstad senket. Oppkuttede dekk, hundemøkk i oppkjørselen og tiss på bilen gjør at kommunen nå slår full alarm.

DEL

Havnesjef Roger Finstad må innrømme at tirsdag var en tung dag på jobb. Rett før klokken 10 ble han oppringt av folk fra Normar. De kunne fortelle at fritidsbåten til Finstad og hans familie lå sunket utenfor kiwibutikken i Son.

– Ja det var tungt. Dette var sparepengene våre. Jeg har brukt over 300 timer på båten i år, og sikkert tilsvarende før sesongen i fjor. Alt var skiftet ut og pusset opp. Motor og drev var nytt. Nå er alt ødelagt av diesel og sjøvann.

Mønster

Den tidligere politietterforskeren ble kontaktet av et vitne som hadde sett at en bryggeslange var tredd ned i båten og vannet skrudd på. Nå er saken politianmeldt.

Og når personalsjef Rune Sletner velger å gå ut og kommenterer saken sammen med Finstad, så er det fordi kommunen ser et mønster i trakasseringen av havnesjefen.
– Dette er alvorlig, sier Sletner.

– Da dekkene ble skåret opp to ganger i fjor høst diskuterte vi saken, men ble enige om at dette måtte være et engangstilfelle. Nå er vi bekymret. Ingen ansatte i vår kommune skal utsettes for slikt.

Hundemøkk

Finstad forteller til Moss Avis at han stadig finner hundemøkk i oppkjørselen, på samme sted, i hvert fall et par ganger i uken. Folk har også regelrett tisset på panseret på bilen hans.

– Vi ser at Finstad og familien er utsatt for handlinger over tid som kommunen ikke kan akseptere. Vi lurer også på hvor grensen går for folk som går til det skritt å senke en 25 fots turutrustet båt, sier Sletner hoderystende og legger til at det første kommunen nå må gjøre er å beskytte havnesjefen og hans familie.

– Vi ønsker også å appellere til befolkningen i kommunen. Uenighet kan vi leve med, men det som skjer nå kan vi ikke være bekjent av. Noen har trådt over en kriminell grense og dette må hele Vestby ta avstand fra.

Trist

Finstad innrømmer at episodene er en stor belastning, spesielt for familien.
– Noen har jo ytret seg ganske friskt om at jeg må finne meg en annen jobb, men jeg treffer også mange utrolig hyggelige mennesker i denne jobben. Jeg vil ikke at den ene prosenten skal overskygge alle de andre.

Nå setter både Sletner og Finstad sin lit til at noen har sett noe av betydning natt til tirsdag og at politiet kan klarer å løse saken.

VET DU NOE? TIPS OSS!

Kontakt journalisten direkte: Klikk for e-post!
SMS/MMS
med kodeord MATIPS til 1932
e-post:
internett@moss-avis.no

Artikkeltags