Ser vekstmuligheter innen olje og gass, etablerer kontor i Moss

Widar Salbuvik (til venstre) og Agility Groups Otto Søberg er begge tilfredse med selskapets etablering i Moss.

Widar Salbuvik (til venstre) og Agility Groups Otto Søberg er begge tilfredse med selskapets etablering i Moss. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Agility Group, et oljeserviceselskap i sterk vekst har behov for å rekruttere flere ingeniører. Som et ledd i vekstplanene etablerer de nå kontor i Moss hvor de vil ansette over 100 ingeniører.

DEL

- Agility Group er i sterk vekst og trenger flere av de skarpeste hodene. De er det krevende å få tak i. Vi vet at det finnes over 4000 kompetente ingeniører i Østfold, hvor mange må pendle til jobben, sier Otto Søberg, CEO i Agility Group.

Undersøkelser viser at 87% av de som pendler kan se for seg å skifte arbeidssted hvis det kommer tilbud om en interessant jobb i regionen. Dette ser vi på som en mulighet, og derfor etablerer vi nå et kontor i Moss hvor vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver og konkurransedyktige vilkår, fortsetter Otto Søberg.

Sandefjord, Shanghai og Moss

I første omgang skal Agility Group rekruttere ca. 50 ingeniører til kontoret i Moss, men ambisjonen er å bygge opp et kontor med over 100 ingeniører i byen. Fra før har Agility Group godt over 500 ingeniører ansatt.

Selskapet har sitt opphav og hovedkontor i Sandefjord og har i dag seks kontorer – inkludert ett i Shanghai – og fire fabrikasjonslokaler på ulike steder i Norge. Kontoret i Moss vil derfor bli den ellevte lokasjonen.
 

Pendlere

- Mange pendler i dag til Oslo eller andre deler av landet daglig, noe de nå vil kunne slippe. Muligheten til å bruke mer tid med familie og venner og mindre tid på pendling er selvfølgelig et viktig salgsargument. Det vi tilbyr er interessante jobber i et selskap som arbeider både i Nordsjøen og internasjonalt, sier Søberg.

Agility Group har over en periode vurdert en etablering i Østfold. Vurderingen var at Moss ville være det mest optimale på grunn av Moss Rygge flyplass, gode ferjeforbindelser over Oslofjorden, fornuftig avstand for arbeidskraft fra Halden, Fredrikstad, Sarpsborg, Ski og Askim – samt kort avstand til Sverige.

Midt i sentrum

Selskapet skal ha kontorer midt i Moss sentrum. Søberg mener byen nå er på vei inn i en ny industriell fase med mer oljeteknologiindustri.

- Vi etablerer et engineeringskontor i Moss med et høykompetent, multidisiplint fagmiljø som i starten vil konsentrere seg om fagdisiplinene prosess, marine engineering, elektro/instrument/automasjon - noe jeg er sikker på gir oss mulighet til å vokse videre i Norge og i Moss.

Agility Group åpner kontorene sine i mai og er allerede i full gang med ansettelsene.

Artikkeltags