Sier nei til sentrum

Ordfører Tage Pettersen mener Jernbaneverket kan godta en stasjon i dagen ved Kransen. I hovedplanen er ny stasjon tegnet inn ved havna ca. 600 meter sør for dagens stasjon. Det mener mange er altfor langt fra sentrum.

Ordfører Tage Pettersen mener Jernbaneverket kan godta en stasjon i dagen ved Kransen. I hovedplanen er ny stasjon tegnet inn ved havna ca. 600 meter sør for dagens stasjon. Det mener mange er altfor langt fra sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I dag sier et klart flertall i Moss bystyre nei til en ny stasjon i bykjernen. Det skjer etter hektisk møtevirksomhet i kulissene de siste dagene.

DEL

Et klart flertall med Høyre og Ap i spissen vil samle seg om å begrave forslaget om en ny stasjon i bakken ved Basarbygningen. Dermed tyder alt på at Frp og Rødt blir stående alene om dette alternativet.

Det skjer til tross for at Høegh Eiendom og tolv andre tunge næringslivsaktører har tatt til orde for at en ny stasjon nettopp må plasseres i bykjernen. Mandag kveld ble det innkalt til et møte i Konventionsgården, hvor gruppelederne var invitert. Der presenterte denne næringslivsgruppen sitt syn og mente at det er fullt mulig å bygge en stasjon under bakken midt i sentrum.

LES MER: Uenighet om hvor den nye stasjonen bør ligge

LES MER: - Legg jernbanestasjonen til Mosseporten

LES MER: Vil ikke gi opp stasjon i sentrum

Ap og Høyre står sammen

Men de fikk ikke gehør hos flertallet av de folkevalgte. Flertallskameratene Ap og Høyre har stått last og brast om den planlagte jernbane løsningen så langt og de er livredde for å forkludre dette arbeidet på oppløpssiden.

LES OSGÅ: Kransen står sterkt


Derfor har det også vært jobbet på spreng for å få fram en uttalelse fra Jernbaneverket om en mulig stasjon i sentrum. – Den er helt krystallklar på en slik utredning kan sette arbeidet i Moss åtte år ut i tid, sier ordfører Tage Pettersen.

– Dette kan vi ikke risikere. Vi må følge den vedtatte hovedplanen for jernbaneutbyggingen, sier han.

Det mener nå også Aps gruppeleder, Tomas Colin Archer. I tillegg støtter SV og Venstre dette synet.
Men Rødts Eirik Tveiten er uenig. Jeg tror ikke på dette og Jernbaneverket kan ikke stille ultimatum, understreker han
 

Artikkeltags