Skal ikke bruke Ryanair i jobben

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordføreren i Moss støtter Rødts Eirik Tveiten i at kommunens ansatte ikke skal bruke Ryanair på tjenestereiser.

DEL

Det var nemlig Eirik Tveiten (Rødt) som tok opp dette spørsmålet i en interpellasjon i bystyremøtet.

Han viste til Moss kommunes etiske regelverk, hvor det er nedfelt at kommunen skal forholde seg til virksomheter som følger lover og regler i arbeidslivet. Videre viste bystyrerepresentanten fra Rødt til flere artikler om det irske flyselskapet i Moss Avis.

På denne bakgrunn spurte han ordfører Paul-Erik Krogsvold om han ikke ville sørge for at kommunens ansatte på tjenesteoppdrag bruker andre flyselskaper enn Ryanair. Dette svarte ordføreren positivt på. Dermed kan de drøyt to tusen ansatte i Moss kommune se langt etter å dra fra Moss lufthavn Rygge (MLR) når de skal ut på reise i jobb sammenheng.

Les også: 17 ansatte i FLR på Rygge vender LO ryggen

Provosert

Men dette svaret fikk flere bystyrerepresentanter til å ta av.
– Jeg ble kraftig provosert av at ordføreren faktisk mente at Moss kommune skal boikotte et selskap som driver lovlig i Norge, sier Høyres gruppeleder, Tage Pettersen.


– Hva reagerte du så kraftig på?
– Først og fremst koblingen til kommunens etiske regelverk. Jeg tviler på om kommunen har grunnlag i dette regelverket for en sak som holder rent juridisk mot Ryanair. Personlig tror jeg heller ikke dette gir hjemmel for å nekte ansatte å bruke dette flyselskapet.

Les også: Flere støtter Ryanair-boikott

– Frykter du at Ryanair vil saksøke kommunen?
– Nei, det tror jeg ikke. Det kommer vel heller et nytt humoristisk stunt fra direktøren, slik han har gjort før under besøk på flyplassen, sier Tage Pettersen.

Ordfører Paul-Erik Krogsvold er overrasket over debatten som hans svar resulterte i.
– Kommunens etiske regelverk ble enstemmig vedtatt av bystyret og dette danner grunnlaget for mitt svar, sier han.

– Er du engstelig for at komunen kan bli stevnet?
Nei, det er jeg ikke. Når jeg får et grunngitt spørsmål fra en representant med henvisning til vårt regelverk, må jeg si hva jeg mener i forhold til dette, understreker Krogsvold.

– Er du fornøyd med ordførerens svar, Eirik Tveiten?
– Ja, det er jeg. Men jeg er forundret over Høyre og Frp som i debatten etterpå angrep ordføreren. Disse partiene har jo også vært med på å vedta det etiske regelverket. Jeg håper ikke de bare har oppfattet dette som ren staffasje. Et slikt regelverk er nemlig forpliktende for kommunen og slik må det være, avslutter Tveiten.

Ordfører Paul-Erik Krogsvold fulgte ikke opp Eirik Tveitens oppfordring om å anmode byens befolkning om å ikke å reise med Ryanair.

Les også: Ryanair raser mot Stoltenberg
 

Artikkeltags