Skallet ned mann - dømt til fengsel

En tenåring er i Moss tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha nikket ned en festdeltaker.

En tenåring er i Moss tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha nikket ned en festdeltaker. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En tenåring er i Moss tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha skallet ned en festdeltaker.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det var i november på Bøndenes hus i Råde at hendelsen skjedde. En rekke personer ble vitne til volden og fem vitner har i Moss tingrett forklart seg om hva som skjedde den aktuelle lørdagskvelden.

De to mennene skal ikke ha kjent hverandre før de møttes på festen og ifølge den fornærmede skal de heller ikke ha vært i kontakt før bråket startet.

Det er på det rene at både den tiltalte tenåringen og den fornærmede i saken var i nærheten av Esso i Råde da volden startet og den tiltalte skallet til mannen i munnen slik at en fortann røyk tvers av og en annen fortann ble slått kraftig ut av stilling.

Ifølge tannlegeerklæringen vil mannen måtte ha behov for mer arbeid på tannen senere i livet. Han skal også ha fortalt i retten at han i tre uker etter å ha blitt utsatt for volden måtte spise suppe, fordi han ikke fikk rotfylt tannen med en gang.

«Når det gjelder den straffbare handlingen vises det til at skalling i ansiktet medfører et stort skadepotensial og at skadene i det konkrete tilfellet kunne blitt langt mer alvorlige.»

Mannen ble dømt til 60 dager i fengsel for volden han utøvet.

Artikkeltags