Skateparken på Myra sendes ut på ny anbudsrunde

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Et enstemmig Moss bystyre vedtok i går kveld å sende byggingen av skatepark på Myra ut på en ny anbudsrunde.

DEL

Politikerne håper med dette at de kan få noen til å bygge et fullverdig skateanlegg med både bowl og street innenfor rammen av 7,8 millioner kroner.

- Det er i hvert fall bra at de fortsatt prøver å få til et fullverdig skateanlegg. Vi hadde ikke vært fornøyde dersom bystyret hadde gått inn for formannskapets innstilling om å bygge et redusert anlegg med bare street, sier lederen av Ungdommens bystyre Moss (UBM), Camilla Monsen, til Moss Avis.

Del på Facebook

Øivind Tandberg-Hanssen (SV) tok opp igjen SVs forslag fra formannskapet om at det skal bygges fullt skateanlegg, og at byggestart skal skje nå i høst.

Les også: Skateanlegg på Myra ytterligere forsinket

- Jeg vil begrunne SVs forslag med å lese opp uttalelsen fra UBM, sa Tandberg-Hanssen.
Byggingen av skateparken på Myra har vært UBMs største sak i fire år. I uttalelsen til bystyret skriver UBM blant annet:

- Men når planene nå igjen blir endret og vi heller ikke nå får bygget det skateanlegget vi var sikre på skulle realiseres i juni 2011, blir vi oppgitte, sinte og utrolig skuffet! Og vi, som representerer mange tusen barn og unge i Moss, begynner å tvile på hva politikerne egentlig mente og ville da de etablerte UBM.

Les også: Kastes ut fra skatested i Moss

Ingen tro

SVs forslag fikk kun tre stemmer og falt:
- SV har vært pådriver for å få bygget skateparken. Jeg er lei meg for at vi ikke vant denne saken. Jeg har ingen tro på at det nye bystyret klarer å få på plass dette prosjektet, sa Tandberg-Hanssen.

Les også: Forventningsfulle unge takket SOK-politikerne for skateparken

Påtroppende ordfører, Tage Pettersen (H), sa han kan berolige SV med at det nye styringsflertallet (H, Frp, V og KrF) vil være like opptatt av å få på plass skateanlegget som den nåværende posisjonen.

Les også: Prioriterer unge, eldre og klubber

Rådyrt

Sindre W. Mork (V) sa at skal man først bygge en skatepark, må man bygge et skikkelig anlegg som de unge vil bruke.
- Men jeg reagerer på prisen. I anbudet for bygging av fullt anlegg er prisen hele 10,3 millioner kroner. Jeg tok en telefon til Råde kommune, som nylig har bygget skateanlegg på Karlshusbakken. Det kostet 250.000 kroner! Etterpå kontaktet jeg Hamar kommune, som har bygget et fantasisk flott skateanlegg med full pakke. Det kom på fire millioner kroner. Da begynner jeg å lure på hvorfor det skal være så mye dyrere å bygge et skateanlegg i Moss enn andre steder, sa Mork.

Eirik Tveiten (Rødt) foreslo at byggeoppdraget for skatepark skal lyses ut på nytt, innenfor en prisgrense på 7,8 millioner kroner. Et enstemmig bystyre sluttet seg til det.

Se bildegalleri: Skatere lagre trafikkaos

Artikkeltags