Skriver ny mediehistorie

 Moss Avis har fått ny layout og det er disse som har utført jobben. Lars-Petter Gustavsen, Tale Døvle Jonassen, Alf Hvidsten, Tor-Kristian Arntsen og Anita Nedberg.

Moss Avis har fått ny layout og det er disse som har utført jobben. Lars-Petter Gustavsen, Tale Døvle Jonassen, Alf Hvidsten, Tor-Kristian Arntsen og Anita Nedberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter 25 år i Moss Avis fikk typograf Alf Hvidsten (61) og hans kolleger i går ny arbeidsgiver.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det føles unektelig litt rart å ikke jobbe i Moss Avis lenger, selv om vi holder til i det samme huset. Den største overgangen er nytt produksjonssystem og nye rutiner, sier Alf Hvidsten som er en av fire typografer fra Moss Avis som fra nå av skal jobbe i Eddas senter for redaksjonell sideproduksjon.

For snart ett år siden besluttet mediekonsernet Edda at senter for redaksjonell sideproduksjon skulle legges til Moss.
Denne omleggingen starter samtidig et nytt kapittel i avisens 136 år lange historie.

LES OGSÅ: Et lite stykke pressehistorie i Moss

Kommer til Moss

Eddas etablering i Moss innebærer at en rekke årsverk flyttes fra andre avishus og til Gudesgate.

– Moss Avis er første avis inn som skal lages her på senteret. Deretter skal produksjonen av Fredriksstad Blad overføres hit fra 3. september før Drammens Tidende, Lokalavisene i Oslo, Laagendalsposten, Sandefjords Blad, Haugesunds Avis og flere andre lokalaviser som fram til nå har vært i Edda-konsernet, overføres fortløpende til Moss, forteller Lars Lager Espevalen som er daglig leder på sideproduksjonssenteret.

Nye årsverk

I starten vil det være et titalls medarbeidere knyttet til senteret, men etter hvert som typografene fra de andre lokalavisene overføres til Moss vil det være snakk om drøyt 20 medarbeidere som får tilhold i Moss Avis-byggets tredje etasje.

For mange av typografene som heretter skal ha arbeidssted i Moss, blir veien fram og tilbake til jobben endel lenger, men for Alf Hvidsten, Anita Nedberg, Tor-Kristian Arntzen og Hilde Tangevold som tidligere har vært ansatt i Moss Avis blir den største forskjellen at de får mange nye arbeidskolleger og at de jobber i et helt nytt firma, men under det samme taket som før.
 

Artikkeltags