Skuffet over Regjeringen

 Både (f.v.) Tomas Colin Archer (Ap) og varaordfører Erlend Wiborg (Frp) vil ha fortgang i jernbaneutbyggingen, men Wiborg er bekymret over at SV foreslår bompenger.

Både (f.v.) Tomas Colin Archer (Ap) og varaordfører Erlend Wiborg (Frp) vil ha fortgang i jernbaneutbyggingen, men Wiborg er bekymret over at SV foreslår bompenger. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Hvis det ikke kommer penger i 2013 til dobbeltspor i Østfold, har Regjeringen sviktet oss.

DEL

Det sa Tomas Colin Archer (Ap) i gårsdagens formannskapsmøte i Moss.

Bakgrunnen var at formannskapet skulle behandle saken om kommunedelplan for nytt dobbeltspor fra Kleberget til Såstad. Et enstemmig formannskap sluttet seg til rådmannens innstilling om at den godkjennes med Carlbergalternativet som ny trasé. Politikerne forutsetter at lokalisering av driftsbanegård avklares gjennom egen planprosess.

Kjellaug Nakkim (H) sa hun er helt enig i det som ble sagt om sviket om jernbanen:
– Men jeg er opptatt av at det ikke er nok å skrive enda et brev. Her må vi drive lobbyvirksomhet, her må det det lobbes.

Bekymret

Erik Roth Nilsen (Ap) var bekymret:
– Jeg har hørt at Moss nå kalles for «blindtarmen» når det snakkes om jernbane og dobbeltspor. Da får jeg nesten hjerteinfarkt.

Ordfører Tage Pettersen (H) sa at ingen rundt bordet er uenige om at Moss må lobbe. Men han la til at det ikke er noen vits i å brenne alt kruttet på feil tidspunkt.

– Det er ille at sentrale myndigheter ikke skjønner at inngangsporten til Norge går gjennom fylket vårt. Sett i et miljøperspektiv må vi få mer av tungtrafikken over på bane, sa May Hansen (SV).

Vil la bilistene betale


Varaordfører Erlend Wiborg (Frp) tror at alle partier kan være enige om at Moss og Østfold har grunn til å være utålmodige i denne saken:
– Men jeg vil advare mot SVs forslag om å innføre bompenger på veiene for å finansiere utbygging av jernbanen. Den debatten tror jeg vil skade mer enn den gagner.

SVs May Hansen gjentok derimot at hun tror det er en god idé å si ja til at bilistene kan betale bompenger for å få fart på jernbaneutbyggingen:
– En slik løsning tror jeg togpendlerne er veldig villige til å støtte!

Artikkeltags