Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir de nye boligene

Artikkelen er over 10 år gammel

15. mars blir det byggestart på Øvre Langbråten i Råde. Da er det fire år siden brannene som totalskadd flere leilighetskomplekser i veien.

15. mars blir det byggestart på tre bygg samtidig i Råde. På Øvre Langbråten skal det bygges to boligkomplekser og på Nor Gård skal det bygges ett kompleks.

– Alle jobbene ligger ute på anbud nå. Etter planen skal alle byggene stå ferdige i november 2011, sier prosjektleder Terje Kristiansen i Råde kommune.
Byggestart er satt til senest 15. mars.

Store investeringer

De tre byggene kommer til sammen på 27 millioner kroner.

– Det er stor interesse rundt prosjektet og det har vært mange inne på anbudsiden på internett for å laste ned spesifikasjonene, forklarer Kristiansen.

De to boligkompleksene i veistubben, Øvre Langbråten, skal brukes til funksjonshemmede, rus og psykiatri.

Bygget som ligger lengst nord i gaten vil inneholde fire leiligheter og skal være til beboere med funksjonshemninger.

Bygget i sørenden av veien får fasade mot sykehjemmet og skal romme seks eller syv leiligheter. De skal brukes til beboere innen psykiatrien og beboere med rusproblemer.

Nor Gård

Litt lenger nord i Karlshus ligger Nor Gård. Der kommer det ett nytt bygg som skal romme 7 leiligheter. De er til psykisk utviklingshemmede.

– Det er sjeldent det er så mange byggeprosjekter i Råde på en gang. Det er bra for både kommunen og det lokale næringslivet at det kommer aktivitet, sier Kristiansen.
2010 har gått med til prosjektering, mens hvem som får anbudet blir klart i slutten av januar.

To branner

Det er var i 2007 at to branner utraderte store deler av bygningene i Øvre Langbråten. I januar slo flammene til i tre trygdeleiligheter i den nordre delen av boligfeltet. De tre leiligheten ble totalskadd og ble senere jevnet med jorda.

5. september 2007 slo flammene til igjen. Den gangen tok det fyr i leilighetene som ligger ned mot sykehjemmet.

Til tross for iherdig innsats fra brannvesenet ble fire leiligheter totalskadd i brannen. På tomten kan man fremdeles se restene av underetasjene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.