Slik feirer de thailandsk nyttårsaften i Norge

Det sto ikke på innsatsen da de feiret thailandsk nyttårsaften i april i år

Det sto ikke på innsatsen da de feiret thailandsk nyttårsaften i april i år Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I helgen feiret distriktets thaimiljø nyttårsaften i foreningens nye lokaler i Rygge. Med mosseordfører Tage Pettersen (H) og den thailandske konsulten på plass, ble det skikkelig fest i thailandsk stil.

DEL

- Det var akkurat som å komme inn på et marked i Thailand. Lukten og musikken. Det var helt likt, forteller Tage Pettersen etter at han ble servert et rykende fersk thai-måltid på foreningens lokaler i Rygge.

Prakatptuttathum-foreningen (den thailandske foreningen i Østfold) har kjøpt en eiendom vis-á-vis Idun-fabrikken i Rygge og har sitt lokale tempel i hovedhuset. På lørdag var de fleste fra thaimiljøet samlet til en folkfest på tunet med scene, musikk, mat og dans. Og skal vi tro foreningen rett, blir det mye festligheter fremover. 


Her ser du stort bildegalleri fra nyttårsfeiringen

- Vi håper å få til minst fire slike fester iløpet av året, forteller rådgiver i foreningen, Shantana Berg.

- Dette har blitt et veldig viktig sted for thaifolk i Moss og hele Østfold egentlig. Vi har aktiviteter, meditasjon og budistiske seremonier etter thaitradisjon, legger hun til.

Glade for besøk

Skal vi tro thaiforeningen rett, er de veldig opptatte av å involvere nordmenn og norsk kultur. I den forbindelse inviterte de mosseordfører Tage Pettersen til festen i Rygge.

- Vi var veldig glade for at ordføreren kunne komme hit. I fremtiden kan det kanskje bli et stort tempel her, forteller hun.

Tage Pettersen var fornøyd med invitasjonen og storkoste seg med mat og musik.

- Jeg synes dette er kjempeartig, og som jeg sa innledningsvis. Dette er som å være på et marked i Thailand. Vi er i snitt i Thailand annenhvert år, så Thailand har en stor plass hos oss, forteller Pettersen og legger til: 


- Det er gøy at de lager dager som dette og at de samles. Spesielt morsomet er det for den thailandske befolkningen i Norge og Østfold som ikke er blant de største innvandrergruppene i Norge. Derfor er det viktig at de kan samles og ta vare på sin identitet og kultur. Når de da i tillegg klarerer å mikse det sammen med nordmenn og vår kultur, blir det veldig bra, forteller Pettersen som ikke er redd for å anbefale Thailand som reisemål for soltørste nordmenn.

- Thailand er verdens herligste land etter Norge. Dit kan du trygt dra, sier han.

Artikkeltags