Snart blir det lovlig å spille poker

Frp's mål om å legalisere poker er snart en realitet, og neste års NM kan antageligvis arrangeres på norsk jord.

Frp's mål om å legalisere poker er snart en realitet, og neste års NM kan antageligvis arrangeres på norsk jord.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

FrP har jobbet for at det skal bli lovlig å spille poker i Norge, og snart kan det bli en realitet.

DEL

Nå er et forslag som åpner for å tillate lovlig pokerspill i Norge ute på høring. I forslaget foreslås det at Lotteritilsynet kan gi tillatelse til å arrangere årlige poker-NM i Norge.

Etter dagens regelverk er det ikke tillatt med private pokerlag, men nå åpnes det også for private pokerlag. Dermed er det snart fritt fram for et slag poker på fredagskvelden, uten å bryte loven.

I fjor ble Norgesmesterskap i poker spilt i Dublin, der også en mossing gjorde det bra.

- Jeg ønsker at det skal lages et regelverk som skal tillate mesterskapsturneringer for poker i Norge. Jeg kan ikke forskuttere tidsløpet for en prosessen, men jeg håper at vi kan ha et regelverk på plass tidsnok til at Norgesmesterskap i poker kan avholdes i Norge i 2015, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Erlend Wiborg satte fokus på forbudet da han i fjor høst stilte opp mot en av verdens beste pokerspillere.

Stortingsrepresentanten er for tiden på Frp's landsmøte, men sier han er fornøyd med resultatet.

- Jeg er veldig fornøyd med å følge opp det vi lovte før valget, nemlig å få fjernet et tullete forbud og får det inn i lovlige, trygge rammer, sier han.

Wiborg er ikke bekymret for negative virkninger når poker blir lovlig å spille, også i private hjem.

- Eksakte detaljer har jeg ikke, men i dag spilles det poker rundt om i de norske hjem, og på internett. Hva folk gjør i sitt private hjem, får vi aldri kontrollert. Det foregår allerede pokerturneringer i hjemme hos folk. Om noen har lyst til å bruke helgen på poker, så må de gjerne gjøre det.

Bedre vern mot spillavhengighet

Han  ser heller ingen problemer med eventuelt økt spilleavhengighet.
- Tvert i mot tror jeg dette vil bedre spillavhengighet. Det er allerede 500.000 nordmenn som spiller poker på internett, og her er det ingen reguleringer som fanger opp et farlig spillemønster.  Men nå vil vi få dette inn i trygge og lovlige former – da vil vi kunne sette inn direkte tiltak for å fange opp de som er på feil spor, mener han.

- I Norge er det nå kun Norsk Tipping som tilbyr lovlig pokerspill på nett, og Wiborg ser for seg en lignende løsning for andre pokeraktører.

- De bør ha de samme reglene som Norsk tipping – samme begrensninger og samme lovverk. Vi må ha på plass dette snarest – og garantert neste år.

Skal lage regler

Nå har Lotteritilsynet fått i oppdrag å utarbeide et nærmere forslag til regelverk for turneringspoker, der det bl.a. fastsettes hvilke mesterskap regelverket skal gjelde for, hvilke lokaler turnerings-poker skal kunne avholdes i, innsats- og tapsgrenser, samt hvordan inntektene kan fordeles til gode formål.

LES OGSÅ: Politiet mener Erlend Wiborgs pokerstunt er straffbart

Artikkeltags