Spiller ingen rolle om brua åpnes - vil ha ny gjestehavn uansett

Ordfører Tage Pettersen og Sindre Westerlund Mork (V) vil begge ha ny gjestehavn ved Alpha brygga og flere båtturister til Moss. De vil ha havnestyret skal prioritere denne saken.

Ordfører Tage Pettersen og Sindre Westerlund Mork (V) vil begge ha ny gjestehavn ved Alpha brygga og flere båtturister til Moss. De vil ha havnestyret skal prioritere denne saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Tage Pettersen og Sindre W. Mork (V) vil at Moss skal få ny gjestehavn uansett om brua skal opp eller ikke.

DEL

I borgerlige leir mener både ordfører Tage Pettersen (H) og Sindre Westerlund Mork (V) at Moss trenger en ny gjestehavn. De forskutterer ikke åpningen av Kanalbrua, slik havnesjefen mener er nødvendig.I stedet fremholder de at Statens vegvesen skal være like rundt hjørnet med sin konseptvalgutredning for fremtidens veinett i Moss og Rygge, og i den sammenheng skal også tiltak for Kanalbrua belyses.

– Hvis Moss skal satse på turisme, så må det jo nettopp være båtfolket vi må legge til rette for. Nå har vi også omsider fått en reguleringsplan som åpner for dette, så nå må denne saken på dagsorden, sier Tage Pettersen.

– Det er jeg helt enig, sier Sindre Westerlund Mork.

– Vi har bedt om en utredning om dette i budsjettet. Nå er reguleringen klar og da forventer jeg at havnestyret følger opp og ber havnesjefen om et saksfremlegg, påpeker han.
Høyres representant i havnestyret, Simen Syrrist, mener også at tiden er inne til å satse på en ny gjestehavn.

– Personlig ønsker jeg også å få opp kanalbrua, men vi må være villige til å ta en viss risiko og få en ny gjestehavn på plass først. Jeg jobber i denne bransjen og vet at folk som seiler fra Oslo vil synes det er fint å gå i le av Jeløy og kunne handle og spise ved en moderne marina i Moss, understreker Syrrist.

Artikkeltags