Står uten spor i jakten på Nitro

Hunden Nitro var meldt savnet i flere uker, før den ble funnet død i Råde.

Hunden Nitro var meldt savnet i flere uker, før den ble funnet død i Råde. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Dagene går og gjengen som leter etter den tyske hunden Nitro står uten spor. Nå trenger de ferske tips.

DEL

Den savnede hunden har engasjert mange, og en hundeglad gjeng i Bærum er spesielt interessert i å finne Nitro.

På onsdag kom hundeelskerne fra Bærum til mossedistriktet for å bistå letearbeidet. Siden den ettermiddagen har de kommet hver kveld og akter å fortsette letearbeidet til de finner hunden. Men nå står de helt uten spor.

- Vi aner ikke hvor hunden er og trenger ferske opplysninger. Vi håper at folk som har sett hunden nylig kan tipse avisen, Mattilsynet, Facebook-gruppen vår, meg eller hvem som helst. Vi trenger mer info for å finne Nitro, forteller Oskarsen som fortsatt holder motet oppe sammen med de andre mennskene som leter etter Nitro.

Hundeeieren har også kommet fra Tyskland og er med på letingen. De håper på en gjennoforening innen kort tid, men de er altså avhengig av din hjelp for å klare det.

Hvis du har sett hunden som halter med ett av bakbeina i løpet av de siste timene, er det fint om du altså tipser Oskarsen, Moss Avis eller Mattilsynet om det. Oskarsen treffer du på: 909 93 909.

Det er opprettet en egen facebookgruppe for de som støtter leteaksjonen etter Nitro

Veldig glade i hunder

- Hvorfor kommer dere fra Bærum for å finne denne hunden?

- Samboeren til han ene som er med i bilen nå, mistet hunden sin for en stund siden. Den kom fra Romania og hadde vært tre dager hos eieren før den stakk av. Da lagde vi en Facebook-gruppe som het Buddy og vi var tusen medlemmer på det meste. Det ble et kjempestort engasjement og vi klarte å fange den, sier Oskarsen og legger til:

- Så nå har vi fortsatt med å hjelpe hunder som ikke har det bra. Vi er dyreglade og vil være med å redde hunden når den har det vondt, sier han.

Med seg i bilen har de en hundefelle som skal settes ut i kveld og bli stående til hunden er tatt.

- Fella ser ut som et hundehus. Vi legger mat inne i buret og når hunden går inn i buret, lukkes døra bak den. Vi vil jo hjelpe denne stakkaren, sier Oskarsen og legger til:

- Vi har også med oss nett og hover for å kunne fange hunden.

Moss Avis var med hundevennene fra Bærum da de monterte fella.

Lette og lette

Mattilsynet tror hunden som er observert i Rygge er identisk med hunden som savnes fra den tyske familien. Hunden forsvant da de stanset og rastet på Storebaug i Rygge for en uke siden.

Det er også mer enn 130 kommentarer til leteaksjonen og saken på denne siden i Lesernes Moss Avis


– Eierne måtte til slutt gi opp å finne den, men de er på vei tilbake til Norge for å lete torsdag, forteller Mattilsynets Linda Svendsen.

Har du info,  eller fått tak i hunden - ring Mattilsynet 06040, utenom åpningstider kan du informere Falken Moss evt. politiet, så hunden får hjelp omgående.

Artikkeltags